Partizan nema budućnost, ugrožen plej-of

© Foto : ABA/KK PartizanKošarkaši KK Partizan
Košarkaši KK Partizan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana žestoko su se borili u "Morači" na vrućem gostovanju. Držali su se čak tri četvrtine, da bi tek u poslednjoj izgubili veliku bitku protiv Budućnosti iz Podgorice rezultatom 80:72 u 15. kolu ABA lige. Crno-belima opasno "visi" plasman u plej-of.

Crno-beli košarkaši igraće ostatak sezone pod velikim pritiskom, jer nemaju prostora za kiks, s obzirom na to da su pred meč sa Podgoričanima imali učinak od sedam pobeda i isto toliko poraza, dok je domaći tim sa čak tri meča zaostatka imao učinak od devet pobeda naspram dva izgubljena susreta.

Jasno je da oba tima pretenduju za ulazak u plej-of i da im je to početni cilj ove sezone u regionalnom takmičenju, ali je veliko pitanje da li će Partizan istrajati u toj nameri.

Tim Saša Filipovskog je hrabro ušao u meč u "Morači", na krilima raspoloženog i razigranog Uroša Trifunovića koji je postigao čak osam poena, rešio je prvu deonicu u svoju korist rezultatom 21:20.

​Ipak, već u drugoj četvrtini Budućnost se razgoropadila i napravila seriju, prvo 4:0, kasnije i 9:2 i stekla prednost.

Vratio se Partizan u rezultatski egal i uhvatio priljkučak pri rezultatu 29:29, ali je domaći sastav predvođen Ivanovićem i Dela Valeom otišao na odmor s pet poena prednosti - 41:36.

​Velika borba vodila se u trećoj četvrtini, gde su motivisani gosti iz Beograda uspeli da nadigraju Budućnost rezultatom 18:13, te se u odlučujuću, poslednju, četvrtinu ušlo rezultatom 54:54.

​Borio se Partizan svim silama da ostane neporažen na, verovatno najtežem gostovanju u ABA ligi, ali bezuspešno. Nisu Dangubić, Mozli, Pejddž, Tomas i Miler-Mekintajer imali rešenje za razigranog Nikolu Ivanovića, koji je ubacio čak 25 poena od čega 17 u poslednjoj deonici, pratio ga je Dela Vale sa 15.

S druge strane, najefikasniji u taboru Partizana bio je Rade Zagorac sa 14 poena. Crno-beli su pose osmog poraza iz 15 odigranih kola ABA lige na šestom mestu na tabeli, dok je Budućnost petoplasirana uz tri utakmice manje i ima skor 10 pobeda i dva poraza.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

 

► Čović za Sputnjik otkrio zašto najveći srpski talenat nije došao u Zvezdu

► Granitna odbrana – Partizan sa +28 otvorio Top 16 fazu!

► Srpski NBA duel na evropski način

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala