Kina osudila Ameriku zbog crne liste: Nasilništvo i dvostruki standardi

© AP Photo / Ng Han GuanKina i Amerika
Kina i Amerika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina je osudila odluku američke vlade koja je stavila devet kineskih kompanija na "takozvanu crnu listu" zbog navodnih veza sa kineskom vojskom, među kojima su i proizvođač aviona "Komak" i proizvođač pametnih telefona "Šaomi".

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen je na konferenciji za novinare rekao da će Kina preduzeti neophodne mere da odlučno zaštiti legitimna prava i interese kineskih preduzeća.

Džao je rekao da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa generalizovala koncept nacionalne bezbednosti, zloupotrebila nacionalnu moć i u više navrata potisnula kineske kompanije bez ikakvog razloga, čemu se Kina čvrsto protivi.

Prema njegovim rečima, akcije SAD prekršile su principe tržišne konkurencije i međunarodna ekonomska i trgovinska pravila, što ometa normalnu ekonomsku, trgovinsku i investicionu saradnju između Kine i SAD, prenosi Međunarodni kineski radio.

Džao je istakao da Trampova administracija još jedanput svetu pokazuje šta je unilateralizam, šta su dvostruki standardi, i šta je nasilništvo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala