Više od 200 hiljada Argentinaca se vakcinisalo ruskom vakcinom

© Foto : Pravitelьstvo Buэnos-Aйresa / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija medicinskih radnika u Argentini vakcinom protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcinacija medicinskih radnika u Argentini vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Argentini je rusku vakcinu protiv kovida 19 „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) primilo više od 200 hiljada ljudi u svim provincijama zemlje, saopštila je zamenica ministra zdravlja Karla Visoti.

„Danas do 6 sati ujutro broj vakcinisanih građana premašio je 200 hiljada – 200.759 doza je dato u 24 jurisdikcije“, rekla je Visotijeva novinarima.

Prvih 300 hiljada doza vakcine, koje su u Argentinu stigle krajem decembra, namenjene su lekarima starosti od 18 do 59 godina.

U subotu će avionom u Argentinu biti isporučeno još 300 hiljada doza druge komponente ruske vakcine.

U Argentini je krajem decembra počela vakcinacija „Sputnjikom Ve“. Kako se očekuje, u januaru će stići još 5 miliona doza, a u februaru 14 miliona doza ruske vakcine.

Vakcina koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala