Saopšteno o čemu su razgovarali Đukanović, Krivokapić, Abazović i Bečić

© Sputnik / Nebojša PopovićMilo Đukanović dolazi na sastanak kod Zdravka Krivokapića
Milo Đukanović dolazi na sastanak kod Zdravka Krivokapića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bez institucija i njihovog daljeg razvoja, nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje, navodi se u zajedničkom saopštenju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića. Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Sastanak je inicirao  Krivokapić, a na njemu je, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarano o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju, i za sve građane Crne Gore.

„Na sastanku su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje. Iskazana je spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

​„Razgovarano je i o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije i iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti", zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala