Savet federacije: Rusija razvila imunitet na američke sankcije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDuga iznad Crvenog trga u Moskvi
Duga iznad Crvenog trga u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je razvila imunitet kao odgovor na politiku sankcija Sjedinjenih Američkih Država, rekao je član međunarodnog komiteta Saveta federacije Sergej Cekov, komentarišući novu rezoluciju Ministarstva trgovine SAD koja mu omogućava da pooštri kontrolu nad sporazumima u sferi informacionih tehnologija.
„Spremni smo za to. Poslednjih godina Rusija aktivno razvija sopstvene tehnologije, između ostalog, i u IT sferi, izrađuje mehanizam suprotstavljanja Americi. Isto čine Kina i Iran“, rekao je senator. 

Prema njegovim rečima, uvodeći takve sankcije, SAD dele svet na dva dela – „lojalne“ i „neprijateljske“ zemlje.

Pritom, Cekov je istakao da je najnegativniji uticaj na Sjedinjene Američke Države vrši američka politička elita, koja je dovela zemlju na ivicu opšteg građanskog unutrašnjeg sukoba.

„Umesto da se bave situacijom u zemlji, oni te probleme iznose na međunarodni nivo“, smatra političar.

Takođe je pozvao da se obrati pažnja na dešavanja na društvenim mrežama u Americi, kao i u medijima gde bez ustezanja mogu prekinuti emitovanje govora aktuelnog predsednika.

„Tamo ima više nego dovoljno budalaština, i to se samo povećava. Ne treba govoriti ni o kakvoj slobodi govora“, zaključuje Cekov.

Podsetimo, Ministarstvo trgovine SAD donelo je unutrašnju uredbu koja mu omogućava da pooštri kontrolu nad sporazumima u sferi informacionih tehnologija, dok su Rusija, Kina, Iran, Severna Koreja, Kuba i lider Venecuele Nikolas Maduro priznati za „neprijateljske strane države“ i „neprijateljsko lice“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala