Rakete lete u nebo, dronovi bombarduju: Iran demonstrirao vojnu moć /video, foto/

© AP Photo / Amir Kholousi, ISNAIranska raketa S-200
Iranska raketa S-200 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snage iranske Revolucionarne garde održale su vojne vežbe u centralnoj pustinji u zemlji tokom kojih su korišćene balističke rakete i dronovi, objavila iranska državna televizija. Na snimcima koji su objavljeni vidi se kako rakete lete u nebo i kako dronovi bombarduju mete.

Vežbe se održavaju u trenutku povećane napetosti zbog nuklearnog programa Teherana i američke kampanje pritisaka na tu zemlju, prenosi Tanjug pisanje AP.

Tokom prve faze vežbe vazduhoplovna divizija Revolucionarne garde lansirala je nekoliko balističkih raketa zemlja-zemlja protiv simuliranih neprijateljskih baza, navodi iranska državna televizija, dok su tokom vežbi korišćene balističke rakete „Zolfagar“ i „Dezful“, a raspoređeni su i dronovi u kojima su se nalazile bombe, prenosi AP.

​Rakete „Dezful“, koje predstavljaju verziju raketa „Zolfagar“, imaju domet od 700 kilometara i bojeve glave težine 450 kilograma.

​Raketni kapaciteti Irana dostižu 2.000 kilometara, što je dovoljno da stignu do Izraela i američkih vojnih baza u tom regionu, piše AP.

​​Proteklih nedelja Iran je intenzivirao vojne vežbe, a napetosti su ponovo u porastu u poslednjim danima administracije američkog predsednika Donalda Trampa pošto Iran pojačava pritisak na Zapad zbog kampanje američkih sankcija koja se vodi protiv Islamske Republike, objavio je Tanjug.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala