Procurio snimak: Direktor Tvitera sprema nešto mnogo veće od cenzure Trampa /video/

© AFP 2023 / HANNAH MCKAYIzvršni direktor Tvitera Džek Dorsi
Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi izneo je planove za dalekosežnu akciju na ovoj društvenoj mreži, otkrivaju snimci koji su navodno procurili od insajdera kompanije, što implicira da će kampanja cenzure trajati i posle inauguracije novog američkog predsednika Džoa Bajdena.

Na snimku, koji je u četvrtak objavio projekat Veritas, Dorsi nagoveštava velike restrikcije na Tviteru u narednim mesecima nakon što je trajno ugašen nalog aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa na toj platformi.

„Trenutno smo fokusirani na jedan nalog, ali ovo će biti veće od samo jednog naloga i trajaće mnogo duže od jednog dana, nedelje i narednih nekoliko nedelja, a biće i posle inauguracije“, rekao je Dorsi u video snimku, očigledno misleći na Trampovu blokadu na Tviteru.

„Dakle, fokus je svakako na ovom nalogu i na tome kako je povezan sa nasiljem u stvarnom svetu. Ali moramo razmišljati o tome kako će se ova dinamika odvijati tokom vremena. Ne verujem da će ovo uskoro prestati“, dodao je on.

Dorsi je rekao i da su političke tenzije u Sjedinjenim Državama visoke.

„Znate, SAD su izuzetno podeljene. Naša platforma to pokazuje svakog dana“.

Ističući to, Dorsi je naveo da je uloga Tvitera da zaštiti integritet političkog diskursa u zemlji i učini sve što je u njegovoj moći da na osnovu toga niko ne bude oštećen, ponavljajući često navedeni cilj da se smanji šteta u stvarnom svetu koja proističe iz aktivnosti na mreži.

On je ranije suspenziju Trampovog naloga opravdavao istim razlogom, tvrdeći da će taj potez zaštititi javnu bezbednost. 

Bil Gejts - Sputnik Srbija
„Veliki reset“: Plan elite za kontrolu sveta — hoće li ovako izgledati budućnost

Projekat Veritas navodi da je snimak koji je nastao 8. januara dobio od insajdera iz Tvitera, koji ga je navodno snimio tokom virtuelnog sastanka kompanije.

U snimku Dorsi takođe navodi i nedavno ubrzane napore Tvitera da ukine sve naloge povezane sa grupom teoretičara zavere Kjuanon nakon nasilnog upada u zgradu američkog Kongresa prošle nedelje, tvrdeći da bi trebalo da se obezbedi model za upravljanje sadržajem u budućnosti.

„Potezi koje danas povlačimo oko Kjuanona, na primer, jedan su od takvih primera šireg pristupa koji bi trebalo da sagledamo i produbimo“, rekao je izvršni direktor Tvitera, dodajući da takav sadržaj neće uskoro nestati.

Tviter nije jedina velika tehnološka kompanija koja se ponela na ovakav način. I druge su ugasile na hiljade korisničkih naloge nakon upada u Kongres, a Trampovi nalozi su gotovo na svim društvenim mrežama ugašen trajno ili privremeno.

Pročitajte još:

Direktor Tvitera: Suspenzija Trampovog naloga opasan presedan

Jednim klikom izbrisano: Pakleni spoj i koncentracija moći u uskom krugu ljudi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala