Preokret protiv Hrvata vodi Partizan ka starim ciljevima: „Prirodno je da se vrate naši igrači“

© Foto : Jutjub / TV PartizanVaterpolo Partizan
Vaterpolo Partizan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vaterpolo klub Partizan je uspeo da preživi najteže momente u svojoj istoriji i polako hvata zalet za nove uspehe. U crno-belom taboru su ponovo njegove legende, na svim poljima – Nikola Kuljača je direktor, Miloš Korolija trener, a nedavno se kao igrač vratio Stefan Mitrović.

Sve to zajedno je donelo novu energiju u najtrofejniji srpski sportski kolektiv, a prva utakmica u godini je najavila bolje dane za slavni klub.

Partizan je u prvom meču u 2021. pobedio ekipu Primorja iz Rijeke sa 9:8, iako je na poluvremenu gubio sa 8:3.

​„Jeste to bila najbitnija utakmica na turniru, treba sada iskoristiti taj zalet. Znali smo da nas čeka ta utakmica kada se bude nastavila Jadranska liga, nismo najpre znali kad i gde, ali je potom odlučeno da sve krene kao kvalifikacioni turnir“, rekao je za Sputnjik sport Miloš Korolija, šef stručnog štaba crno-belih.

Značaj utakmice je bio jasan svima u klubu.

„Shvatili smo da je ta utakmica jako bitna za klub i za srpski vaterpolo, bitna je razlika da li imamo četiri ili tri ekipe u Jadranskoj ligi, suštinski je bitno da što više naših klubova bude u tom takmičenju. Tako smo se i pripremali za utakmicu, od momenta kada je zakazana znali smo da je suštinski najbitnija“.

Korolija je posle nekoliko godina rada sa mlađim kategorijama jesenas preuzeo prvu ekipu i prihvatio se velike obaveze – da vrati Partizan na šampionski put, nakon perioda potpunog rasula na svim nivoima.

„Klub se stabilizovao od leta na ovamo, postoji gomila stvari koje se rešavaju u hodu, koje nisu baš najbolje, ali je najosnovnije funkcionisalo, imamo uslove za trening, u tom smislu je stabilizovan klub, u kontinuitetu treniramo na Banjici, sa malim prekidima zbog kvarova u objektu, ali se to u hodu dovodi u red“.

Partizan se vratio u svoju kuću, na bazen na Banjici, gde nije mogao da trenira neko vreme zbog svega što se dešavalo u i oko kluba.

„Odmah se vidi napredak zbog kontinuiteta treninga, možda to nije vidljivo laicima, nismo zabeležili neke velike pobede, ali se vidi napredak kod klinaca, vidi se kontiuitet u rastu“, ističe Korolija.

Prvi rezultat je pozitivan, pobeđeno je Primorje, iako nije delovalo da će biti tako posle prvog poluvremena.

„Nismo uradili ništa specijalno, mi smo samo istrajali. Nije bila realna razlika od 8:3 na poluvremenu, ni 6:0 za nas u drugom poluvremenu, nije to bio realan odnos snaga. Ekipe su približnog kvaliteta, oni jesu stariji i iskusniji, duže su na okupu, ali mi imamo kvalitet da igramo sa njima i to smo znali“.

Korolija za Sputnjik otkriva i da su poslednja dešavanja delovala kao šok za mladu ekipu, ali veruje da će sve vremenom doći na svoje.

„Bilo je pitanje reakcije posle prvog poluvremena... Imali smo sreću da smo prethodnog meseca dobili pojačanje u vidu Stefana Mitrovića, velikog igrača i trebalo je to da apsorbujemo kao ekipa. Za to je potreban period koji nismo imali. Rekao bih, koliko je zaslužan za bolju igru toliko je i indirektni krivac za to što smo gubili. Ostatak ekipe je bio u grču, nisu bili svesni da mogu da igraju sa njim, gledali su šta će da uradi, trebalo je vremena da se mlađi probude i rasterete se, ali sam očekivao da se taj grč pojavi“.

​Povratak Mitrovića je nešto što se godinama unazad dešavalo, bivši igrači Partizana su se rado vraćali u klub i Korolija se nada da će se sa tom praksom nastaviti u narednom periodu, te da slučaj dugogodišnjeg reprezentativca Srbije može da bude primer za dalje.

„Sticaj okolnosti, apsolutno sticaj okolnosti u vezi sa momentom u njegovoj karijeri, sa situacijom  oko virusa i prekidom grčkog prvenstva. Poklopilo se sve, ali ne bih još razgovarao ne nekim budućim povratnicima. Ipak, prirodno je da se bivši igrači Partizana u nekom momentu vrate, kad se poklope situacija i stanje kluba. Primarno je da klub bude stabilan i da može ravnopravno da konkuriše sa drugima i bude poželjna destinacija. To je apsolutno cilj, Partizan je sa sportskog aspekta samoodrživ, Partizanu nisu potrebna pojačanja sa strane, iz drugih klubova, Partizanu su potrebni njegovi bivši igrači, mlađi, stariji, pola lige je poniklo u Partizanu“, zaključio je Korolija za Sputnjik sport.  

► Srbija je promenila sebe – za 15 dana

► Dejan Savić je zadovoljan, ali – postoji jedno „ali“

► Amerikanci su mislili da je Rus, a on je mladi Srbin kome je posao da bude „u rovu“ i – „bije ljude“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala