Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Japan „gori“, vodi se debata o vakcini – Olimpijske igre u opasnosti

© AFP 2023 / PHILIP FONGOlimpijski plamen Tokio 2020.
Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Olimpijske igre bi mogle ponovo da budu odložene, ukoliko se situacija sa virusom korona u Japanu ne normalizuje u najskorijem periodu.

Nedavna anketa sprovedena među državljanima Zemlje izlazećeg sunca ukazala je na to da su oni većinski protiv održavanja Igara ove godine.

Ivana Španović - Sputnik Srbija
Srbija čeka Olimpijske igre – neka nas bude bar stotinu

Razlog tome je eksplozija epidemije u poslednjih nekoliko nedelja, ali i neizvesnost u vezi sa merama koje bi trebalo da budu usvojene kako bi se najveća sportska smotra održala na najbolji način.

„Radimo sve što možemo kako bismo se pripremili za Igre, ali je sve moguće“, rekao je ministar u Vladi Japana Taro Kono.

On je istakao i da se nada da će sve biti u redu, ali...

„Olimpijski komitet će morati da razmišlja o planu B, čak i o planu C. Situacija nije laka“, dodao je Kono.

Da situacija nije laka svedoči i vanredno stanje koje je uvedeno u delovima Japana pošto se pogoršava stanje sa epidemijom.

U vezi sa Igrama oglasio se i premijer Jošihide Suga, koji je istakao da bi Olimpijske igre donele značajnu finansijsku dobit državi, ali je dodao i da će konačnu odluku doneti u saglasju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Prethodnih dana je vođena i debata o tome da li će biti neophodno obavezno vakcinisanje sportista, tim povodom se oglasio Olimpijski komitet Nemačke koji je saopštio da će odluku o tome ostaviti sportistima, a iz Olimpijskog komiteta Srbije je za Sputnjik sport rečeno da će uskoro to biti tema sastanka sa nadležnim zdravstvenim organima Srbije.

► Srbin u MMA želi kao Đoković u tenisu — zahvalan na podršci iz Rusije

► Rukometaši Srbije razbili Grčku za korak bliže Evropskom prvenstvu

► Zloupotreba sporta – umesto loptom, bave se optuživanjem Trampa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala