Kon: Sramno, tendenciozno i zlonamerno tumačenje moje izjave o lekarima

Pratite nas
Epidemiolog dr Predrag Kon danas je u osvrtu na interpretaciju njegove izjavu u vezi sa smrću lekara, vidno uznemiren rekao da je reč o sramnom, tendencioznom i zlonamernom tumačenju onoga što je rekao na tu bolnu temu.

„Kada date ozbiljan intervju, a onda vidite naslov koji nema veze sa onim što sam pričao, prvo osetite potrebu da objasnite, a onda shvatite kakva je to zloupotreba i pitate se da li neko može da misli da bilo ko od nas lekara to gleda potpuno bezosećajno. To nas duboko pogađa“, rekao je Kon, dodajući da samo pitanje o tome šta je hteo da kaže doživljava kao stresno.

Smatra i da je naslov tog intervjua namerno napravljen da bi doveo u sukob njega, kao i ostali deo Kriznog štaba, sa kolegama, za koje bi, sve dao.

„Ako neko misli da on jedini ima pravo na emocije, onda živi u teškoj zabludi. Ako neko paušalno procenjuje kako je došlo do umiranja, u teškoj je zabludi“, rekao je Kon.

On je naglasio da je njegova prva rečenica u tom intervjuu bila „da će se ozbiljno pristupiti činjenici da je toliko umrlih lekara“.

Sve ostalo je, kaže, bila priča o tome gde se dešava zaražavanje, a ne priča da li je neko umro zbog toga i toga, što je, kako kaže, drastična razlika.

„Ako neko misli da su te kratke pauze za hranu, eventualno za kafu, izmišljene, živi u zabludi, jer je to činjenica. Normalno da ne govorimo o crvenoj zoni, kovid bolnicama. Ja sam govorio o mestu zaražavanja lekara uopšte. Kada neko to iseče i potpuno odbaci, on ne želi istinu, već je seče samo u delu koji misli da je njegov i njegovo pravo i daleko je od profesionalnog pristupa“, rekao je Kon.

Traumatično je što umiru lekari, naveo je on i predočio da postoje detaljni izveštaji o broju zaraženih zdravstvenih radnika i načinu na koji su se zarazili.

„Kako neko može da misli da ne vodimo računa o tome“, upitao je Kon.

„Ima nekih koji kažu da im nisam više kolega, oni za mene i dalje jesu. Krše direktno zakletvu, pokušavaju da nametnu svoj jednostrani ugao gledanja, i onda kažu da ne dolazim na dijalog, a prete mi 'iz mraka'“, naveo je Kon.

Kaže i da ga nazivaju „čovekom koji se upleo u autokratski režim“, prenosi Tanjug.

„Nisam ja ničiji. Ja sam ovde da branim zemlju od ovog virusa i to je sve. Ništa drugo me ne interesuje, čekam da idem u penziju. Odavde mogu da odem svakog momenta, blanko ostavka je stalno na stolu, ako neko misli da ne vršim svoj posao“, poručio je Kon u prilično emotivnom tonu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala