Ko je Handke u Srbiji danas?

Pratite nas
Ko je Peter Handke u Srbiji danas i  da li nedavno objavljeni zbornik radova o austrijskom nobelovcu „Handke u Srbiji“ može do kraja da odgovori na ovo pitanje?

Hoćemo li iz mozaika raznorodnih tekstova o životu, delu, značaju, percepciji Handkeovog dela kod nas saznati i nešto više o tome zašto je Balkan, jedna od njegovih „teritorija pisanja“, bio najpribližniji slici „sveta u neredu“ i „negativnom kretanju istorije“, razgovaramo sa Aleksandrom jerković, direktorom UB Svetozar marković koja je organizovala onlajn tribinu o ovom zborniku, kao i sa Igorom Marojeviće, piscem, autorom teksta koji se našao u publikaciji o Handkeu.

Po čemu je uloga Petrije iz čuvenog dela Dragoslava Mihailovića izuzetna u dosadašnjoj karijeri i zašto bi bilo dobro biti takav čovek danas, ua Orbitu kulture otkriva mlada glumica Jovana gavrilović, dobirnica nagrade Miloš Žutić.

Da li nove tehnologije čine da sve više gubimo interesovanje za druge ljude, stvaramo li, zahvaljujući njima, navike koje menjaju naše međusobne odnose, ali i naš identitet, neka su od pitanja koja otvara knjiga „Obnovimo razgovor. Moć razgovora u digitalnom dobu”, Šeri Terkl, nedavno objavljena u kući Klio. O knjizi, ali i o pitanjima koja otvara razgovaramo sa socijalnim psihologom, profesorom Filozofskog fakulteta i recezentom knjige Draganom Popadićem.

O čemu je, posle pola veka duge tišine progovorio Pol Makartni na novom albumu na kom je jednu od pesama  posvetio Džonu, Džordžu, Ringu i uspehu koji im je svima odredio život, otkriva, u razgovoru za Sputnjik poznavalac i veliki poštovalac svega što su učinili Makartni i Bitlsi – Dejanom Cukićem.

Naša gošća je i jedna od najtiražnijih makedonskih spisateljica Rumena Bužarovska koja, pored književne, u Srbiji polako stiče i pozorišnu reputaciju, s obzirom da su nedavno počele probe predstave rađene po njenim pričama.

Orbita kulture: Aleksandar Jerkov, Igor Marojević, Jovana Gavrilović, Dragan Popadić, Dejan Cukić i Rumena Bužarovska

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala