Četiri utakmice – u čast Martina Lutera Kinga

© Ashley LandisNBA košarkaši protestuju pred utakmicu
NBA košarkaši protestuju pred utakmicu - Sputnik Srbija
Pratite nas
NBA porodica pokreće akciju širom Lige kojom ukazuje počasti životu i nasleđu Martina Lutera Kinga mlađeg.

Liga, timovi, treneri, sadašnji i bivši igrači uključiće se u nacionalni dijalog o rasnoj ravnopravnosti na NBA platformama i podstaći kolektivnu akciju u zajednicama širom Amerike.

U ponedeljak, 18. januara, ovaj dan biće proslavljen direktnim prenosom utakmica na kanalima TV Arena Sport koje počinju od 18:00.

NBA liga je predstavila novi spot „Moramo da naučimo“, koji poziva sve da proslave život Martina Lutera Kinga nastavljajući njegovo nasleđe.

Uz zvučne zapise iz govora Kinga „Moramo da naučimo da živimo zajedno“ i instrumental iz numere kultne grupe Publik enemi, spot prikazuje fotografije i video zapise sa mirnih protesta Pokreta za građanska prava, koji se prožimaju sa snimcima NBA igrača, trenera i lidera dok demonstriraju u svojim zajednicama zbog socijalne nepravde tokom protekle godine.

U spotu učestvuju brojni članovi NBA porodice, među kojima Džejlen Braun iz Boston Seltiksa, Mark Kjuban i Luka Dončić iz Dalas Maveriksa, Džamal Marej iz Denver Nagetsa, Lebron Džejms iz Los Anđeles Lejkersa, Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa, Lonzo Bol i Zajon Vilijamson iz Nju Orleans Pelikansa, Vivek Ranadive iz Sakramento Kingsa, Greg Popovič iz San Antonio Sparsa i Bredli Bil iz Vašington Vizardsa.

Na dan Martina Lutera Kinga sastaće se Orlando i Njujork, Finiks i Memfis, Milvoki i Bruklin, te Golden Stejt i Los Anđeles Lejkersa.

Svih 30 NBA timova odaće počast borbi doktora Kinga za pravdu i razmotriće istoriju i uticaj nejednakosti u Americi.

► Da li Srbija u „klincu” iz Novog Pazara ima Đokovićevog naslednika?

► Bivši trener Zvezde na udaru porodice: „On je najgori otac na svetu“

► Preokret protiv Hrvata vodi Partizan ka starim ciljevima: „Prirodno je da se vrate naši igrači“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala