Bivši Supermen ima zadatak da „prebije“ Jokića /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillKošarkaši Dvajt Hauard i Nikola Jokić
Košarkaši Dvajt Hauard i Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvajt Hauard, košarkaš Filadelfije 76ers, u poslednjih nekoliko meseci namerio se na najboljeg centra sveta – Nikolu Jokića.

Hauard, koji je pre imao nadimak Supermen zbog takmičenja u zakucavanju kada je nosio plašt ovog heroja, radio je, po mnogima, dobar posao u finalu Zapada u duelu Lejkersa i Nagetsa.

Pre par meseci Dvajt je bio košarkaš LA Lejkersa i u finalu Zapadne konferencije za protivnika imao je Nikolu Jokića i Denver Nagetse.

Hauardova primarna uloga bila je da provocira Jokića, što je on i radio kad god je bio na terenu, ali i van njega.

​Iskusni centar je, dok je bio na klupi, stalno dobacivao nešto srpskom igraču svaki put kada bi čuvao Entonija Dejvisa.

„Kada je klupa Lejkersa videla da Jokić čuva Dejvisa, Mekgi i Hauard su vrištali: 'predjelo, biftek večera, filet minjon i krompirići, čaša šampanjca', a sve aludirajući na to kako Jokić nema šanse protiv Dejvisa, te je to lak 'ručak' za igrača Lejkersa“, napisao je novinar Jahua Kris Hejns.

Dvajt se koristio raznim igricama, a nije bio nimalo blag ni na terenu. Novinari su tada pitali srpskog košarkaša da prokomentariše igru centra Lejkersa.

„Iskreno... Oni rade svoj posao, a ja svoj. To je sve igra, nekada pobede oni, nekad mi. Ne gledam sve to kao na pojedinačne duele. Igram košarku onako kako mislim da bi trebalo. Ako su agresivni pokušavam da ih napadnem i ako se odmaknu... Sve je ovo igra. Nadam se da me razumete“, odgovorio je Jokić koji je odbio da dublje analizira igru Hauarda.

Da nema zle krvi između njih potvrdio je i tadašnji centar Lejkersa rekavši da voli da igra protiv Jokića i da dobro kontroliše emocije.

„On radi od svega po malo. Kompletan je igrač. Volim da igram protiv njega“.

Lejkersi su izbacili Nagetse u pomenutom finalu, Dvajt možda nije imao statistički veliku ulogu, ali je radio sjajan, prljav posao na Jokiću i sa te strane je bio veoma bitan faktor.

Ove sezone iskusni centar igra za Filadelfiju 76erse i u duelu sa Denverom ponovo je privukao pažnju – naravno nesportskim potezom.

Hauard je zaradio tehničku grešku jer je rukom udario Jokića u predelu lica. Arbitri su pogledali snimak na kom se jasno vidi nameran udarac.

Jasno je kakvu ulogu ima centar Filadelfije, a ovo samo pokazuje koliko je Jokić dobar igrač, pošto Dvajta u ovakvom raspoloženju nećete videti protiv svih visokih igrača u ligi.

Jokić stao na nekoliko koraka od još jedne partije za istoriju /video/

Da li Denver radi prave stvari za Jokića?

Jokić je zaludeo Amerikanca – toliko da on više ne zna šta govori /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala