Srpski biser oduševio protiv šampiona /video/

© AP Photo / Phelan M. Ebenhack Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski
 Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aleksej Pokuševski, 19-godišnji košarkaš Oklahome Siti Tander, odigrao je najbolju utakmicu u dosadašnjoj NBA karijeri.

Pokuševski je na utakmici protiv Los AnđelesLejkersa, aktuelnog šampiona NBA, pokazao raskošan talenat na oba kraja terena.

Srpski košarkaš bio je veoma aktivan defanzivno, a i u napadu je imao šta da kaže protiv Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i družine.

Uprkos porazu od šampiona, Poku je ostavio sjajan utisak i za 21 minut na terenu postigao je 10 poena i uz to je imao četiri skoka, dve asistencije i čak tri blokade.

Posle meča talentovani srpski košarkaš bio je pun utisaka.

„Ako želite da pomognete ekipi morate da igrate odbranu, odatle se dobija energija. Trenutno radim na svemu, šutiranju, driblanju lopte, defanzivi...“, rekao je Pokuševski.

Poku je imao šansu da igra protiv momaka poput Džejmsa i Dejvisa – igrača koje je do pre nekoliko meseci gledao kraj malih ekrana.

„Treba još da učim košarku, učim NBA pravila. Sjajno je iskustvo igrati protiv Džejmsa i Dejvisa, gledao sam ih od desete godine“, dodao je 19-godišnji srpski igrač.

Pokuševski, koji igra na poziciji krilnog centra, mučio se od početka godine, procenti su mu bili veoma loši, a protiv Lejkersa je nagovestio bolje igra u nastavku.

Iz igre je šutirao 4/9, a što je najvažnije bio je aktivan defanzivno i za mladog košarkaša je to najvažnije jer će svaki trener dati šansu „detetu“ ukoliko vidi da se trudi u odbrani.

„Moj posao je da igram odbranu. Blokade dolaze same po sebi jer sam visok i samo pokušavam da koristim moje prednosti“, dodao je Poku.

Na kraju srpski košarkaš govorio i o hemiji u ekipi.

„Pre svega, radi se o sjajnim momcima, pomoći će vam na terenu, ali i van njega. Hami (Dialo) je tu za mene od prvog dana“, zaključio je budući seniorski reprezentativac Srbije.

U ostalim utakmicama večeri Dalas je na gostovanju pobedio Šarlot 104:93, a srpski košarkaš Boban Marjanović odigrao je dobar meč ubacivši osam poena uz pet skokova za 15 minuta na terenu.

Nemanja Bjelica nije igrao u porazu Sakramenta od Portlanda – 132:126.

NbA, rezultati:

Hornets – Maveriks 93:104

Pistons – Baks 101:110

Niks – Nets 109:116

Vulvs – Grizlis 107:118

Klipers – Pelikans 111:106

Kings – Blejzers 126:132

„Lukav, pametan, vešt“ – legenda poredi Jokića sa najčuvenijom košarkaškom „pticom“ /video/

Kraj najveće NBA sage – Džejms Harden u Bruklinu!

Brutalna utakmica Nedovića – 33 poena za tri četvrtine u pobedi Panatinaikosa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala