Srbin u MMA želi kao Đoković u tenisu — zahvalan na podršci iz Rusije

© PixabySrbija - ilustracija
Srbija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Duško Todorović, srpski MMA borac, u noći između subote i nedelje boriće se protiv Punahela Sorijana na UFC događaju „Fajt Ajlend“.

Mladi srpski MMA borac trenutno je neporažen u karijeri i jedan je od najperspektivnijih boraca srednje kategorije, do 84 kilograma.

Todorović je u UFC-u debitovao pre nekoliko meseci kada je tehničkim nokautom pobedio Amerikanca Dikvona Tauzenda. Posle ove pobede veliki broj medijskih kuća, kako u Srbiji, tako i širom sveta je pisalo o njemu.

„Bilo je malo neočekivano. Lepo je videti da je neko prepoznao uspeh koji smo moj tim i ja učinili za Srbiju. Mnogo ljudi me nije znalo, a sada me prate. Postali su navijači i baš mi je drago što širim dobar uticaj na ljude u svojoj zemlji“, rekao je Todorović za ruski „RT“.

Duško ističe da je veliku podršku dobio i iz Rusije.

„Mnogo digitalnih medija je pisalo o mojoj prethodnoj borbi i o narednom meču. Primetio sam, od stranih medija, najviše podrške sam, bez ikakve sumnje, dobio iz Rusije“.

Todorović je ranije u karijeri izjavio kako želi da postane „Novak Đoković MMA-a“ u Srbiji, odnosno da popularizuje ovaj sport među svojim sunarodnicima.

 

„Ceo Balkan me prati i podržava, te sam veoma zahvalan na tome. Da budem iskren, ne osećam nikakav pritisak. Mislim da samo uradili dobar domaći zadatak i da smo se pripremili za ovu borbu“, kaže Duško.

Todorovića čeka duel sa Sorijanom koji ima 28 godina i u profesionalnoj MMA karijeri skor od sedam pobeda i nijednog poraza.

„Pun sam samopouzdanja, uvek sam takav bio. Učim svakodnevno, a novi nivo samopouzdanja dobio sam posle 'Kontender serije' jer nikada nisam iskusio borbu od tri runde u tako visokom tempu“.

„Osećam se lakše što sam to doživeo. Kardio mi je dobar i definitivno je dobar osećaj kada mogu da prevaziđem takvu prepreku“, zaključio je Duško Todorović.

O mladom srpskom MMA borcu govorio je i prvi čovek UFC-a Dejna Vajt.

„Punahel Sorijano se vraća nakon godinu dana pauze. Kada god se bori on ide napred i namerava da ’otkine glavu’ svom protivniku. Neporažen je, s pravom, a šest od sedam pobeda ostvario je prekidom (nokaut ili poluga, gušenje prim. aut.). Bori se protiv Duška Todorovića, koji je još jedan mladi i neporaženi borac velikog potencijala, a devet od deset trijumfa ostvario je prekidom. Duško sjajno boksuje i voli da ide napred u potrazi za nokautom. Dvojica neporaženih i agresivnih talentovanih boraca, ovo je borba koju morate da vidite i ne smete da propustite. Osim toga, taj meč otvara glavni programa“.

Habib igra sa legendom, a njegov prijatelj „cepa“ mrežu /video/

Šampion bi u penziju sa 26 godina „da bi se borio protiv mržnje u Americi“

Mekgregor preti Amerikancu: Nokautiraću te za 60 sekundi /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala