Rusija u februaru predaje zvanični zahtev za registraciju vakcine u EU

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv kovida 19 u Novosibirsku
Vakcinacija protiv kovida 19 u Novosibirsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će u februaru podneti zahtev EU za dobijanje odobrenja za upotrebu vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.
„Rusija će narednog meseca predati EU formalni zahtev za odobrenje vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V)“, izjavio je Dmitrijev u intervjuu agenciji Rojters.

On je naveo da će uskoro biti objavljena ekspertska ocena koja će pokazati visoku efikasnost vakcine. Dmitrijev je rekao da ne zna da li će evropski regulator dati odobrenje za upotrebu vakcine. Međutim, on je najavio da se u januaru očekuje da još devet država odobri upotrebu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Direktor Ruskog fonda je naveo da ne očekuje da će udeo ruske vakcine na tržištima Latinske Amerike i drugih država biti veći od 25-30 odsto. Ni druge vakcine, van EU i SAD, po njegovom mišljenju, neće imati više.

Oleg Beneš iz odeljenja za imunizaciju Evropskog biroa Svetske zdravstvene organizacije izjavio je danas da je SZO spreman da pomogne Rusiji u dobijanju sertifikata za rusku vakcinu protiv korone. Po njegovim rečima, trenutno se sertifikacija nalazi u fazi odobrenja ZSO, ali je organizacija spremna da pomogne i ubrza proces.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala