Rusija: Izdat nalog za hapšenje Navaljnog

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoRuski bloger i lider opozicije Aleksej Navaljni
Ruski bloger i lider opozicije Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni biće u pritvoru u Rusiji do odluke suda koji će razmotriti zamenu njegove uslovne kazne zatvorskom, saopštila je moskovska Federalna služba za izvršenje kazni.

„Federalna kazneno-popravna služba u Moskvi dužna je da preduzme sve mere za zadržavanje prekršioca Alekseja Navaljnog do sudske odluke o zameni uslovne kazne zatvorskom“, navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, Federalnoj službi nije poznata stvarna lokacija ruskog opozicionara od 24. septembra, a 29. decembra je „osuđeni Navaljni stavljen na poternicu sa nalogom da se preduzmu mere za njegovo hapšenje“.

Njegovo hapšenje je planirano uzimajući u obzir „činjenice zlonamernih kršenja režima uslovnog pritvora“ i „rukovođenje principom neizbežnosti odgovornosti i zahtevima zakona, jednakim za sve državljane Rusije bez izuzetka“.

Kako navodi Federalna služba, Navaljni je tokom protekle godine „sistematski i više puta prekršio uslove uslovne kazne i najmanje šest puta se nije odazvao sudskom pozivu“.

„Aleksej Navaljni je za svako kršenje dobijao zvanična upozorenja o mogućnosti ukidanja uslovne kazne i njenoj zameni zatvorskom kaznom“, navedeno je u saopštenju.

Ruski bloger se trenutno nalazi u Nemačkoj. On je ranije saopštio da planira da se vrati u Rusiju 17. januara.

Podsetimo, Navaljni ima dve uslovne kazne po pet godina u slučajevima „Kirovlesa“ i „Iv Roše“. Prvi slučaj je povezan sa proneverom više od 16 miliona rubalja, a drugi za proneveru više od 30 miliona rubalja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala