Lavrov: Amerika se na Bliskom istoku ponaša kao slon u prodavnici porcelana

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov sa saudijskim kolegom Fejsalom ben Farhanom el Saudom
Sergej Lavrov sa saudijskim kolegom Fejsalom ben Farhanom el Saudom - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD i njihovi saveznici se ponašaju na Bliskom istoku kao slon u porcelanskoj radnji, što ima teške posledice za države regiona, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Prema rečima ministra, Rusija se slaže da je nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i nametanje ideoloških recepata spolja.

„Time niko ne bi trebao da se bavi. Međutim, vidimo kako se u tom regionu (Bliski istok) SAD i njihovi saveznici ponašaju kao slon u prodavnici porcelana: Irak, Libija, pokušaj da se uništi Saudijska Arabija. Sve to, na žalost, ima suviše velike posledice za države regiona, za narode koji ovde žive“, rekao je Lavrov na konferenciji za štampu nakon sastanka sa saudijskim kolegom Fejsalom Ben Farhanim el Saudom.

Ruski ministar je izrazio bojazan da američki plan da šiitske pobunjenike u Jemenu proglase teroristima može imati negativan efekat na rešavanje konflikta u Jemenu. On je izrazio nadu da ova odluka Vašingtona ne utiče na političko rešavanje krize u toj zemlji.

A zašto je Lavrov „car ruske spoljne politike“ saznajte u autorskoj emisiji glavne urednice srpske redakcije Sputnjika Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala