Objavljeno kada će biti završena izgradnja „Severnog toka 2“

CC BY-SA 2.0 / Wolfgang Schwichtenberg /Flickr / Brod "Fortuna" za polaganje cevi za izgradnju gasovoda "Severni tok 2"
Brod Fortuna za polaganje cevi za izgradnju gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Operator projekta „Nord Strim 2 AG“ planira da završi izgradnju gasovoda „Severni tok 2“ u junu, saopštila je agencija „Blumberg“, pozivajući se na sopstvene izvore.
„'Nord Strim 2 AG' planira da završi kapitalnu izgradnju na jednom od dva kraka u prvoj polovini 2021. godine uprkos američkim sankcijama. Deo cevi u suštini može da bude završen već u junu, s obzirom na to da će operator 'Severnog toka 2' u petak započeti testiranja u danskim vodama“, navedeno je u saopštenju agencije.

Prema podacima agencije, na taj način će se radovi u Danskoj završiti do kraja maja, zatim će brod započeti sa polaganjem cevi u nemačkim vodama, što će trajati do juna.

U decembru prošle godine barža „Fortuna“ je postavila cevi na jednom od dva nedovršena dela gasovoda. Izgradnja poslednjeg dela gasovoda, u danskim vodama, trebalo bi da počne 15. januara, a planirano je da se i tamo koristi brod „Fortuna“.

Podsetimo, Vašington je krajem 2019. godine uveo sankcije protiv „Severnog toka 2“, nakon čega je švajcarska kompanija „Olsiz“ bila prinuđena da odustane od učešća u postavljanju cevi.

Američki Stejt department u januaru je upozorio evropske kompanije koje, prema mišljenju Vašingtona, pomažu Rusiji u izgradnji gasovoda „Severni tok 2“, na rizik od uvođenja sankcija. Nakon toga je danski list „Politiken“ saopštio da je konsultantska kompanija „Rambol“ morala da odustane od učešća u završetku izgradnje „Severnog toka 2“ zbog pretnji američkih sankcija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala