Finansijski partner „Severnog toka 2“ ocenio opasnost od američkih sankcija

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaKopneni deo gasovoda "Severni tok 2"
Kopneni deo gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kompanija „Vinteršal dea“ smatra da, kao finansijski partner projekta „Severni tok 2“, ne treba da se nađe pod američkim sankcijama.
„'Vinteršal dea' je u potpunosti posvećena izvršavanju obaveza u okviru finansijskih sporazuma sa 'Nord strim 2 AG'. Pažljivo pratimo razvoj događaja u Sjedinjenim Američkim Državama“, saopšteno je iz kompanije Sputnjiku.

Podsetimo, Američki Stejt department u januaru je upozorio evropske kompanije koje, prema mišljenju Vašingtona, pomažu Rusiji u izgradnji gasovoda „Severni tok 2“, na rizik od uvođenja sankcija.

Nakon toga je danski list „Politiken“ saopštio da je konsultantska kompanija „Rambol“ morala da odustane od učešća u završetku izgradnje „Severnog toka 2“ zbog pretnji američkih sankcija.

Podsetimo, Vašington je krajem 2019. godine uveo sankcije protiv „Severnog toka 2“, nakon čega je švajcarska kompanija „Olsiz“ bila prinuđena da odustane od učešća u postavljanju cevi.

U decembru prošle godine barža „Fortuna“ postavila je cevi na jednom od dva nedovršena dela gasovoda. Izgradnja poslednjeg dela gasovoda, u danskim vodama, trebalo bi da počne 15. januara, a planirano je da se i tamo koristi brod „Fortuna“.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala