Direktor Tvitera: Suspenzija Trampovog naloga opasan presedan

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDLogo Tvitera u Njujorku
Logo Tvitera u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi objavio je da suspenzija naloga američkog predsednika Donalda Trampa na toj društvenoj mreži predstavlja opasan presedan, iako smatra da je to bila ispravna odluka.

Dorsi je mišljenje o kontroverznoj suspenziji Trampovog ličnog naloga objavio na svojoj društvenoj mreži.

„Nisam ponosan što smo zabranili Trampa na Tviteru“, napisao je Dorsi, napominjući da je to usledilo nakon jasnog upozorenja.

Dorsi je naveo da je Tviter doneo odluku „na osnovu najboljih informacija kojima su raspolagali, na osnovu pretnji po fizičku bezbednost, kako na Tviteru, tako i van njega“.

​On je istakao da stoji iza takve odluke pošto se platforma, kako je naveo, suočila sa neodrživim okolnostima koje su ih primorale da se usredsrede na javnu bezbednost.

Izvršni direktor Tvitera, međutim, ističe i da postoje značajne posledice zabrane naloga na društvenoj mreži koja ima više od 88 miliona pratilaca, ocenjujući da to predstavlja opasan presedan.

​Dorsi je ovo objavio sat vremena nakon što je Tramp u obraćanju javnosti putem video-poruke, između ostalog, osudio „napad bez presedana na slobodu govora“ tehnoloških giganata, aludirajući na društvene mreže koje su blokirale njegove naloge.

„Neophodno je da sada slušamo jedni druge, a ne da jedni druge ućutkujemo“, rekao je Tramp.

Podsetimo, Tviter je pre pet dana trajno suspendovao nalog američkog predsednika zbog načina na koji bi njegovi tvitovi mogli da se tumače.

​„Nakon detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa Trampovog naloga trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje“, saopštila je kompanija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala