Šta sve može da uradi Bajdenova administracija da likvidira Republiku Srpsku

Pratite nas
Iako je Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao opoziv Donaldu Trampu on najverovatnije ostaje na funkciji do 20. januara. Za to vreme, Srbi u Srbiji ali i regionu pomalo strahuju od naleta Bajdenovih jastrebova, dok kosovski Albanci zadovoljno trljaju ruke.

Ove teme večeras komentariše Predrag Marković, direktor Instituta za savremenu istoriju.

Od četvrtka do četvrtka: Predrag Marković

U emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ Markovića ćemo pitati da li je moguće razmatrati opoziv predsednika u Senatu nakon što on napusti funkciju i koji bi to politički cilj imalo? Kako posmatrati suspendovanje tviter naloga Donalda Trampa? Da li će budući američki predsednik Džozef Bajden zajedno sa briselskim čelnicima pokušati da demontira Vašingtonski sporazum?  Kako pregovarati sa Prištinom ako su pogazili obavezu da neće aplicirati za članstvo u međunarodnim organizacijama? Ima li istine u tome da je na američkoj agendi unitarizacija BiH preča od pritiska na Srbiju da prizna Kosovo, da li bi Bajdenova administracija mogla da inscenira „Račak“ u BiH kako bi likvidirali Republiku Srpsku? Šta možemo da očekujemo od sastanka crnogorskog predsednika sa premijerom i predsednikom Parlamenta – da li je ugroženo funkcionisanje institucija u uslovima kohabitacije?

Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala