Ima 15 prstiju, ali redom „skida“ favorite /video/

© AFP 2023 / LEON NEALFrančeska Džouns, britanska teniserka
Frančeska Džouns, britanska teniserka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska teniserka Frančeska Džouns u kvalifikacijama za Australijan open napravila je veliki rezultat plasiravši se u glavni žreb, ali to nije razlog zbog kojeg je u prvom planu.

Dvadesetogodišnja Frančeska uspeva da pobeđuje uprkos tome što umesto 20 prstiju ima – 15.

Po četiri prsta na obe ruke, tri na levoj, a četiri na desnoj nozi... to, pak, nije zasmetalo Britanki da se plasira u glavni žreb Australijan opena.

Džouns je nedavno došla do renkinga karijere na 241. poziciji, ali samo sa tim uspehom nije zadovoljna.

„Ja to vidim samo kao da igram neku igru sa drugačijim špilom karata. Ali, to ne znači da sa tim kartama ne mogu da pobedim u toj igri“, rekla je Džouns za „Bi-Bi-Si“.

Iako su mnogi bili skeptični, ona je uspela da sa deset godina bude primljena na prestižnu tenisku akademiju u Barseloni.

„Kada vam neko sa osam, devet godina kažete da nešto ne možete, verovatno bi vam se slomilo srce. Ali, ja sam te komentare upila i želela tim osobama da dokažem da nisu u pravu“, prisetila se Frančeska.

​Kako ističe, cilj joj je i da svima koji imaju nedostatke slične njenim pokaže da mogu da urade ono što žele ma šta im ko govorio.

Džouns u teretani najviše radi na svom balansu, s obzirom da njene noge uglavnom ne funkcionišu kao kod ostalih teniserki, a dosta vremena provodi radeći na tehnici.

Endi Mari po osvajanju Vimbldona 2013. godine - Sputnik Srbija
Britanska propaganda koja nije uspela – niko nikad kao Đoković, Federer i Nadal

Najveća snaga joj je, svakako – u glavi.

„Ja sam prošla kroz neke stvari koje ljudi u mojim godinama nisu, a verovatno ni neće. Mnogi bi rekli da je to hendikep, ali ja nisam saglasna: meni je to prednost“.

Frančeska je uvek morala da radi više kako bi bila na istom ili većem nivou nego drugi, pa joj je to pomoglo da stekne odlične radne navike i da stvori mentalitet nekoga ko nikada ne odustaje.

„Mislim da su pojedinci hteli da me ismeju, ali ja sam osoba koja to lako može da zanemari. Ako žele da me ponižavaju, neka probaju. To je njihov problem, ne moj“, iskrena je Džouns.

Britanka upravo na Australijan openu beleži prve krupne korake u karijeri, pa se nalazi na korak od glavnog žreba, što bi joj bio najveći uspeh.

Tejlor Taunsend, američka teniserka - Sputnik Srbija
„Debela si, batali sport“: Amerikanka ceo život „na tapetu“, tužila je i majka

Ona ne samo da je u prvom kolu pobedila Rumunku Moniku Nikulesku, nekadašnju Top 30 igračicu, sa 6:3, 6:2, već je sjajnu igru prenela i u drugu rundu i izbacila još jednog favorita.

Hrvatica Jana Fet, nekada Top 100 teniserka, savladana je posle velike borbe u tri seta – 7:6, 2:6, 6:1.

Na kraju, u finalu kvalifikacija bila je bolja od Đia-Đing Lu u dva seta i takmičiće se na Otvorenom prvenstvu Australije koje je na programu od 8. do 21. februara.

​► Jedan Nadal dominira već 15 godina, a uskoro stižu još dvojica

Korona napravila haos – Amerikanac pobedio, pa diskvalifikovan

Australijan open umalo otkazan, krivicu hteli da svale na Đokovića?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala