Berluskoni hospitalizovan u Monaku

© AP Photo / Luca BrunoSilvio Berluskoni
Silvio Berluskoni  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni primljen je u bolnicu u Monaku zbog problema sa srcem, izjavio je agenciji ANSA njegov lični lekar Alberto Zangrilo.

Zangrilo je rekao da je političar i tajkun u ponedeljak hitno hospitalizovan u bolnici u Monte Karlu. Pretpostavlja se da medicinski tim nije želeo da rizikuje pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja slanjem u Italiju.

Vest je potvrdio i Berluskonijev portparol, koji je za AFP rekao da je primljen u kardiološku klinuku u Monaku radi testiranja.

„Vratiće se kući za nekoliko dana“, dodao je Berluskonijev portparol.

Nakon objavljivanja vesti da je Berluskoni hospitalizovan, akcije njegove kompanije „Mediaset“ porasle su za jedan odsto u poslednjih nekoliko sati.

Lider „Forca Italije“ bio je primljen u bolnicu u septembru prošle godine nakon što je dobio korona virus. Berluskoni, za koga se veruje da je zaražen virusom na Sardiniji, nazvao je tadašnju 11-dnevnu hospitalizaciju „najtežom mukom“ u životu. Bivšem italijanskom premijeru dijagnostifikovana je dvostruka upala pluća tokom njegovog boravka u medicinskoj ustanovi u septembru.

„Čini mi se da sam se još jednom izvukao“, rekao je Berluskoni napuštajući bolnicu u septembru.

Silvio Berluskoni (84) nekoliko puta bio je premijer Italije, poslednji put od 2008. do 2011. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala