Evakuacija bolesnika i ranjenika: Jedinstvene vežbe ruske vojske u Siriji /video/

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Mi-24 nadleće nad teritorijom vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji
Helikopter Mi-24 nadleće nad teritorijom vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojnici održali su u Siriji jedinstvene vojne vežbe tokom kojih su evakuisali teško bolesne vojnike sa udaljenog planinskog položaja, prenosi televizija „Zvezda“.

Ulogu hitne pomoći imali su helikopteri vojne avijacije, opremljeni najsavremenijom tehnologijom.Medicinski modul helikoptera Mi-8AMTŠ snabdeven je respiratorima i kontrolnim sistemima. Svi glavni pokazatelji stanja pacijenta prikazani su na monitorima. Kada su sekunde u pitanju, to je jedini način da se pacijent spase.

Prema rečima vojnog lekara Mihaila Batova, u medicinskom modulu helikoptera mogu se prevoziti dve ranjene ili bolesne osobe i omogućeno je praćenje stanja i davanje terapije pacijentu tokom leta.

Piloti i lekari rade kao jedan tim. Prema scenariju vojnih vežbi, evakuisan je vojnik sa akutnom upalom slepog creva.

Ranije su vojni lekari pregledali učenike u selu Džermes u provinciji Haseka. Stanovnici sela nisu u mogućnosti da dobiju kvalifikovanu medicinsku pomoć, jer je najbliža medicinska ustanova udaljena 50 kilometara od sela i nalazi se u gradu Kamišli.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala