U Ukrajini počelo prikupljanje potpisa za registraciju ruske vakcine protiv korone

© aviavladZastava Ukrajine
Zastava Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska stranka „Opoziciona platforma – za život“ započela je prikupljanje potpisa za registraciju ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i njenu proizvodnju u Ukrajini, saopštio je šef omladinskog krila stranke Artjom Marčevski.
„Predsednik političkog saveta stranke Viktor Medvedčuk već se o svemu dogovorio, to je čista birokratija. Ali naša vlast ne želi, njoj to nije potrebno, ona se sprema da kupi neku kinesku vakcinu čija je efikasnost 50 odsto iako je efikasnost vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) 92 odsto, a prema nekim istraživanjima i 96 odsto“, rekao je Marčevski, prenosi televizija „112 Ukraina“.

Kako je rekao, potpisi se već prikupljaju u tri grada u Donjeckoj oblasti na teritorijama koje su pod kontrolom Kijeva – Pokrovsku, Dobropolju i Mirnogradu.

U budućnosti planiraju da upute apel predsedniku Ukrajine i kabinetu ministara.

Medvedčuk je ranije izjavio da je harkovska kompanija „Biolek“ podnela zahtev Ministarstvu zdravlja Ukrajine za registraciju ruske vakcine protiv korone Sputnjik Ve (Sputnik V) . Međutim, prema rečima glavnog sanitarnog lekara Ukrajine Viktora Ljaška, glasine o registraciji ruske vakcine protiv korone nisu tačne, jer će Ukrajina koristiti samo vakcine kod kojih je uspešno završena treća faza ispitivanja.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala