Slikao se u fotelji Nensi Pelosi, preti mu 11 godina robije /foto/

© AP Photo / Julio CortezProtest u Vašingtonu ispred zgrade Kongresa
Protest u Vašingtonu ispred zgrade Kongresa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ričard Barnet, demonstrant koji se tokom upada u Kongres u Vašingtonu slikao u fotelji Nensi Pelosi, predsedavajuće Predstavničkog doma, suočen je sa optužbama zbog kojih mu preti 11 godina robije.

Barnet je trenutno u pritvoru i saslušan je pred federalnim sudom. Preti mu optužnica za upad u zabranjeno područje i nošenje oružja, pošto je, prema navodima policije, kod sebe tokom upada u Kongres imao elektrošoker, prenose američki mediji.

Pristalica Donalda Trampa na protestima u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Hapšenja u Americi: „Zvezde“ upada u Kongres u pritvoru, iza rešetaka i „čovek sa rogovima“ /foto/

Barnetova fotografija kako sedi u kancelariji Nensi Pelosi, sa nogama podignutim na sto, obišla je svet.

Pre hapšenja, Barnet je medijima rekao kako je tražio toalet i da je zbog toga ušao u kancelariju Nensi Pelosi koja je bila otvorena.

„Sto za koji sam seo je moj, ja sam poreski obveznik, patriota, to nije njen sto, već smo joj ga samo pozajmili“, rekao je on za američke medije.

Barnet je među optuženima za upad u Kongres, a uhapšen je u rodnom Arkanzasu. Optužen je i za narušavanje javnog reda i krađu javne svojine. Ukoliko bude osuđen po svim tačkama za koje se tereti, mogao bi da se suoči sa kaznom zatvora od 11 ili više godina.

​Njegov advokat Entoni Sijano negirao je krivicu svog klijenta, ali nije iznosio više detalja.

Uhapšenim demonstrantima preti i mogućnost šire optužnice, koja bi obuhvatila i krivično delo pobune, rekao je tužilac Majkl Šervin. U tom slučaju, pretila bi im kazna do 20 godina zatvora. Tom optužnicom moglo bi da bude obuhvaćeno čak 70 demonstranata, naveo je tužilac.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala