Šest najviših zvaničnika Američkog ratnog vazduhoplovstvo podnosi ostavke

© AP Photo / Steve RuarkSekretar vazduhoplovstva SAD Barbara Beret
Sekretar vazduhoplovstva SAD Barbara Beret - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar Američkog ratnog vazduhoplovstvo Barbara Beret podneće ostavku na svoju funkciju uoči inauguracije Džoa Bajdena sledeće nedelje, kao i još pet najviših zvaničnika, saopštila je služba vazduhoplovstva.

Baretova je jedan od šest najviših zvaničnika vazduhoplovstva koji će napustiti funkciju pre stupanja na dužnost nove administracije, saopštila je služba Vazduhoplovstva, piše Hil.

​Ostavku daje i Vil Roper, pomoćnik sekretara za nabavku, tehnologiju i logistiku; vršilac dužnosti podsekretara Šon Manasko; Kontrolor Džon Rot; Generalni savetnik Tomas Ajres; i Džon Henderson, pomoćnik sekretara za instalacije, životnu sredinu i energiju. Njihov poslednji dan biće 19. januara, dan pre ceremonije inauguracije Džoa Bajdena.

Dolazeća Bajdenova administracija još nije objavila ko će popuniti njihova mesta u Vazduhoplovstvu.

Baretova, 25. sekretar vazduhoplovstva i četvrta žena na toj funkciji, položila je zakletvu u oktobru 2019. Razmatrana kao potencijalni kandidat za najvišu civilnu funkciju Ratnog vazduhoplovstva, ona je u odeljenje došla kao predsedavajuća upravnog odbora istraživačkog i razvojnog centra „Erospejs korp“. Nadgledala je akcije Svemirskih snaga SAD u okviru svog odeljenja i bavila se rasizmom i nejednakošću u redovima, piše „Erfors magazin“.

Pročitajte i emisiju „Novi Sputnjik poredak“ – Američki gulag:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala