Rukometaši Srbije razbili Grčku za korak bliže Evropskom prvenstvu

© Foto : Rukometni savez SrbijeRukometaši Srbije
Rukometaši Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Grčku 31:21 u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Đerone nastavili su sa sjajnim partijama u kvalifikacijama, te su posle pobede i remija sa Francuskom ubedljivo savladali Grke u Zrenjaninu.

Srbija posle tri odigrane utakmice ima skor od dve pobede i nerešenog rezultata, i nalazi se blizu plasman na šampionat Starog kontinenta.

Prve dve ekipe u grupi otići će na EP, trećeplasirana će u baraž, a u našoj grupi pored Francuske igra i Belgija.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Radivojević sa osam golova, po pet su postigli Kukić i Marsenić, četiri je dodao Vorkapić, a tri Orbović i Šotić.

Bolji od ostalih kod poraženih bio je Hristodulos Milona sa šest golova.

Srbija je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala ritam meča. Briljirali su Marsenić i Radivojević, dobar je bio i Šotić, te je prednost posle 12 minuta bila +3, 8:5.

Na deset minuta do kraja prvog poluvremena „orlovi“ su imali +5 (13:8), međutim, u tom trenutku je usledio mali pad koncentracije i Grčka je na pauzu otišla sa pristojnih -3, 15:12.

​Na startu drugog poluvremana srpski rukometaši rešili su pitanje pobednika. Serijom od 4:0 prednost je porasla na +7 (19:12) i do kraja meča istu nisu ispuštali.

Srbija je igrala sjajno, odbrana je perfektno funkcionisala, igra u tranziciji, kao i saradnja između bekova i krila, odnosno bekova i pivota, i Grčka nije imala nikakvu šansu.

U narednom kolu, koje se igra 28. ili 29. aprila, izabranici Tonija Đerone sastaju se sa Grčkom, dok ih drugog maja očekuje duel sa Belgijom.

​► Srbija je promenila sebe – za 15 dana

Hrvati: Španac je doneo Srbiji ono što joj godinama fali

Šteta: Hrabra Srbija bila pred novim nokautom Francuske, na kraju je Cupara iščupao bod

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala