Putin naložio: U Rusiji naredne nedelje kreće opšta vakcinacija

© Foto : Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodstvo vakcinы ot COVID-19 na farmacevtičeskom zavode "Binnofarm"
Proizvodstvo vakcinы ot COVID-19 na farmacevtičeskom zavode Binnofarm - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se od naredne nedelje krene u masovnu vakcinaciju svih građana.
„Molim vas da pripremite odgovarajuću infrastrukturu. Hvala bogu, naša vakcina ne zahteva neke posebne uslove prilikom transporta, kao što je temperatura od - 50 ili -70. Kod nas je sve mnogo jednostavnije i efikasnije za rad. Treba napraviti odgovarajući raspored, ako što imamo kod drugih bolesti, na primer gripa“, rekao je Putin.

Potpredsednica Vlade Tatjana Golikova saopštila je da postavljen je 1.331 centar za vakcinaciju širom zemlje. Do kraja meseca će biti pušteno u civilni promet 2,1 miliona doza vakcina.

U Rusiji je vakcinacija protiv virusa korona počela početkom decembra.

Trenutno se u vakcinaciji koristi preparat instituta „Gamalej“ – „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), a u nekim regionima se može naći i vakcina novosibirskog instituta "Vektor".

Podsetimo, vakcinisati se mogu osobe starije od 18 godina, ako nemaju hronične bolesti sa liste kontraindikacija. 

Do sada su prioritet u vakcinaciji imali građani iz glavnih rizičnih grupa: lekari, nastavnici, socijalni radnici, zatim su im se pridružili zaposleni u kulturnim institucijama, trgovinskim i uslužnim preduzećima, transportu i energetici, industriji i medijima, građevinski radnici, volonteri, studentima, bankarski i finansijski sektor i budžetske institucije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala