Maksimović za Sputnjik: Sneg „ugušio“ koronu u Madridu, uživam u ulozi oca

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZONemanja Maksimović
Nemanja Maksimović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nova godina nije mogla bolje da počne za Nemanju Maksimovića. Borbeni vezista Hetafea i standardni reprezentativac Srbije postao je otac, a njegov tim je posle serije loših rezultata konačno počeo da pobeđuje.

U razgovoru za Sputnjik nekadašnji „orlić“, koji je na Novom Zelandu osvojio titulu prvaka sveta sa mladom selekcijom, pričao je o prinovi, kako se snašao u ulozi oca, očekivanjima sa reprezentacijom posle neuspeha na putu ka Evropskom prvenstvu, kao i o životu u Madridu, i ambicijama Hetafea.

„Trenutno u Madridu skoro niko ne priča o koronavirusu. Sneg koji je pao, bacio je sve u drugi plan, 'ugušio' je koronu. Ovde retko pada sneg i sada je to glavna atrakcija. Ljudi su prošlog vikenda bukvalno skijama išli po ulicama, nije bilo automobila jer nisu očišćene ulice. Španci su nespremni za to, nemaju adekvatne mašine, i čiste se samo glavne ulice“, počinje razgovor iz Madrida Maksimović.

Nemanjina supruga na svet je nedavno donela devojčicu, pa Maksimovići uživaju sa prinovom u toplini svog doma.

„Svakako da za nas ova godina nije mogla bolje da počne. Najbitniji momenat u našim životima i najlepša stvar je to što smo dobili ćerkicu. Uživamo sa njom po ceo dan. Uredno spava, malo se u početku budila, pa nismo ni mi baš spavali, ali to su sve slatke muke. Evo, sad već četiri, pet dana, spava lepo. Jedan jedinstven i prelep osećaj je postati roditelj“, kaže novopečeni otac.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Kika (@kristina_maksimovic__)

Hetafe koji se prethodnih sezona borio za mesto u Evropi trenutno je 13. na tabeli, ali je ekipa dobila zvučna pojačanja i to iz Reala i Barselone.

Stigli su Japanac Takefusa Kubo i Karles Alenja, pa je već u prvom meču preslišan Elče u gostima.

Maksimovića raduje što su dva takva fudbalera pojačala u klub iz predgrađa Madrida.

​„Beležimo solidne rezultate, bili smo u krizi. Izgubili smo kod kuće od Valjadolida, onda su došli Kubo i Alenja, dvojica ozbiljnih igrača i dobili smo Elče. Sledeći meč dočekujemo Uesku i nadam se iskreno da ćemo posle dužeg vremena pobediti na našem terenu. Kubo i Alenja su sjajna pojačanja i sigurno će nam pomoći da beležimo dobre rezultate. Počeli smo odlično sezonu, bili prvi na tabeli posle šest, sedam kola, a onda je usledio pad forme. Mislili smo da ćemo se ponovo boriti za mesto u Evropi, ali po svemu sudeći, opstanak će biti prioritet“, realan je Maksimović.

Takefusa Kubo - Sputnik Srbija
Novi projekat u Španiji već deli lekcije, uključen i Srbin

Kada je reprezentacija u pitanju, nema dileme da bi Nemanja Maksimović i i ostali „orlovi“ najradije izbrisali gumicom 2020. godinu u kojoj su protiv Škota propustili istorijsku priliku, imali zicer, da pobede u finalu baraža i plasiraju se posle 20 godina na Evropsko prvenstvo.

„Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i zbog samog načina na koji se dogodilo. U toj jednoj utakmici smo sve upropastili. Napravili smo veliki korak protiv Norveške u Oslu, a onda smo napravili tri korkaa unazad protiv Škotske u Beogradu. To nam se često dešava, i nadam se da će se u budućnosti nešto promeniti. U martu nas čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i imamo obavezu da odnosom i rezultatima povratimo poverenje nacije. Moramo zalaganjem da „kupimo“ ponovo publiku i da joj vratimo za sve što smo uprskali. Ključni su ti prvi mečevi u martu, čeka nas borba s Portugalom. Ne smemo da padamo u „malim“ utakmicama, kao što je ranije često bio slučaj, gde smo prosipali bodove. Čekamo da dobijemo selektora, sva imena koja se pominju su velika. To su veliki treneri i ko god da dođe biće mi drago. O Piksiju je suvišno trošiti reči i o njegovoj igračkoj karijeri“, zaključio je Nemanja Maksimović u razgovoru za Sputnjik.

► Batistuta, Adrijano? Ne – Dušan Vlahović!

► Srbin želi ruski pasoš: „Očekujem poziv reprezentacije Rusije“

► Veljković za Sputnjik: Za Partizan sam čuo samo od drugova

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala