Kako postati imun na teorije zavere? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stručna javnost je saglasna da su iza nas najteži dani – da je epidemiološka situacija u Srbiji konačno stabilizovana, ali da i dalje zahteva oprez. Do danas je interesovanje za vakcinaciju izrazilo oko 150.000 građana.

Da li je ta brojka očekivana? Koliki broj ljudi je neophodan da steknemo kolektivni imunitet? Ima dokaza da je neka vakcina protiv korona virusa bolja od druge? Ko sve sme da se vakciniše – šta se savetuje onkološkim pacijentima i hroničnim bolesnicima? Mogu li ove vakcine da pokriju i novi soj virusa? Da li vakcina protiv sezonskog gripa umanjuje ili pojačava dejstvo vakcine protiv kovida? Koje grupe stanovništva su najugroženije? Zašto Srbija ima veći broj preminulih lekara od drugih zemalja?

Odgovore na ova pitanja daće dr veterinarskih nauka Milanko Šekler, dr Predrag Stevanović, načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC „Dragiša Mišović“ i dr Dušan Popadić, profesor imunologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu .

Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na Fejsbuku Sputnjika i Novosti ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala