Još jedna kompanija izašla iz projekta „Severni tok 2“ zbog pretnji sankcijama

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda
Izgradnja gasovoda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konsultantska kompanija „Rambol“ morala je da odustane od učešća u završetku izgradnje „Severnog toka 2“ zbog pretnji američkih sankcija, piše danski list „Politiken“.
„Kompanija 'Rambol' je postala žrtva sukoba zbog skupog gasovoda 'Severni tok 2' koji ide iz Rusije u Nemačku, vrednosti preko 70 milijardi danskih kruna (oko 10 milijardi evra)“, precizirali su autori.

Ranije je Rojters, pozivajući se na izvore, saopštio da je američki Stejt department u januaru upozorio evropske kompanije koje, prema mišljenju Vašingtona, pomažu Rusiji u izgradnji gasovoda „Severni tok 2“, na rizik od uvođenja sankcija.

Podsetimo, Vašington je krajem 2019. godine uveo sankcije protiv „Severnog toka 2“, nakon čega je švajcarska kompanija „Olsiz“ bila prinuđena da odustane od učešća u postavljanju cevi.

U decembru prošle godine barža „Fortuna“ postavila je cevi na jednom od dva nedovršena dela gasovoda. Izgradnja poslednjeg dela gasovoda, u danskim vodama, trebalo bi da počne 15. januara, a planirano je da se i tamo koristi brod „Fortuna“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala