I Jutjub blokirao Trampa

© REUTERS / Dado RuvicLogo Jutjuba
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veb-platforma Jutjub kompanije „Alfabet “ saopštila je danas da je suspendovala kanal američkog predsednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedeljnog napada na američki Kapitol od strane njegovih pristalica.

Trampov kanal na ovoj platformi je sada onemogućen da otprema nove video zapise ili strimove uživo najmanje sedam dana, što može biti produženo, navodi se u saopštenju Jutjuba, prenosi Rojters.

Internet platforme i kompanije za društvene medije distanciraju se i preduzimaju mere protiv onih koji su podsticali ili učestvovali u prošlonedeljnom nasilju u Vašingtonu.

Nakon incidenta, Tviter i Fajesbuk blokirali su Trampove naloge i eliminisali celokupan sadržaj koji podržava prošlonedeljni napad, dok je „Amazon“ suspendovao „Parler“, društvenu mrežu koju sada koriste mnoge Trampove pristalice.

Trampove pristalice upale su u sredu u američki Kapitol pokušavajući da zaustave potvrdu Kongresa izborne pobede Džoa Bajdena.

Tramp, koji je osporio validnost Bajdenove pobede, u početku je pohvalio svoje pristalice, ali je kasnije osudio nasilje, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala