Doneta nova pravila, „pobunjenik“ prvi reagovao: „Ne mogu oni da kažu šta ću ja da radim“

© REUTERS / Reinhold MatayDžordž Hil
Džordž Hil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veliki broj slučajeva zaraze virusom korona i odlaganje čak šest utakmica od početka kalendarske godine naveli su čelnike NBA lige da usvoje nove protokole u vezi sa zaštitom igrača.

NBA i Udruženje igrača su dogovorili nove uslove života i rada, a jedan od njih je i obaveza da naredne dve nedelje igrači i članovi osoblja ostanu u osnovnim mestima boravka, sve vreme osim za potrebe timskih obaveza.

Takođe, određena je i zabrana kontakata sa osobama koje ne žive u istom prostoru, a na putovanjima igračima je zabranjeno da izlaze iz hotela.

Tome se već usprotivio košarkaš Milvokija Džordž Hil, koji je proteklog leta bio pokretač kratkog bojkota lige.

„Ja sam odrastao čovek, ja ću raditi ono što se meni radi. Ako budem želeo da odem da posetim porodicu, ići ću da posetim porodicu. Ne mogu da mi kažu šta ću ja da radim. Ako su stvari toliko ozbiljne, možda ne bi trebalo da igramo uopšte“, rekao je Hil.

NBA liga je propisala i da sastanci timova pre utakmice ne smeju da budu duži od deset minuta, kao i da na letovima jedan pored drugog moraju da sede igrači koji će sedeti tako i na svim ostalim okupljanjima.

Igračima je zabranjeno da dolaze u hale više od tri sata pred utakmicu, zabranjeni su zagrljaji i pozdravljanja, osim laktovima i pesnicama, a moraće da nose maske sve vreme dok su na klupi za rezerve.

► „Ludi Srbin“ odbija da prihvati novu ideologiju

► NBA liga je držala sve pod kontrolom – osim jedne stvari i zato je sada pred kolapsom

► Dončić u šoku – virus razara NBA ligu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala