Veliki ukrajinski naučnik: Zelenski o sovjetskom konstruktoru Koroljovu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je na rođendan glavnog konstruktora raketno-kosmičke tehnike Sergeja Koroljova pozvao osnivača kompanije „Spejs Iks“ Ilona Maska da poseti muzej kosmonautike u domovini „ukrajinskog“ konstruktora u gradu Žitomir.
„Danas je rođendan velikog ukrajinskog naučnika, proizvođača raketa i konstruktora svemirskih letelica – Sergeja Koroljova. On je zaista bio jedan od najboljih. Želim da pozovem njegovog dugogodišnjeg obožavaoca Ilona Maska u Ukrajinu da poseti Muzej kosmonautike Sergeja Koroljova“, napisao je Zelenski na svom nalogu na Tviteru.

​Danas bi sovjetski konstruktor napunio 114 godina. S tim u vezi, Mask je ranije na svom Tviter nalogu napisao na ruskom jeziku da je Koroljov bio izvanredan.

​​Inače, pod rukovodstvom Koroljova Sovjetski Savez je 1950-60-tih godina napravio prvu interkontinentalnu balističku raketu, lansiran je prvi Zemljin veštački satelit, poslat u svemir prvi čovek, prva automatska stanica je stigla do Meseca i prvi put je čovek izašao u otvoreni svemir.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala