UN proučava predlog Rusije za vakcinaciju zaposlenih ruskom vakcinom protiv kovida

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaSedište Organizacije ujedinjenih nacija u Njujorku
Sedište Organizacije ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ujedinjene nacije proučavaju predlog predsednika Rusije Vladimira Putina da se zaposleni u toj organizaciji vakcinišu ruskom vakcinom protiv virusa korona i nalazi se u kontaktu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) po ovom pitanju, saopštio je na brifingu portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik.

„To se proučava, a takođe ovo pitanje razmatramo sa SZO“, rekao je Dižarik.

On je dodao da će se osoblje Ujedinjenih nacija vakcinisati na isti način kao i Njujorčani, gde se nalazi sedište organizacije.

„Oslanjaćemo se na uputstva lokalnih medicinskih vlasti po pitanju dobijanja pristupa vakcinama“, dodao je on.

U svom govoru na Generalnoj skupštini UN u septembru Putin je ponudio da zaposlenima u toj organizaciji besplatno dostavi rusku vakcinu protiv virusa korona. Proizvođači vakcine kasnije su u okviru virtuelnog događaja na marginama zasedanja Generalne skupštine predstavili vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala