Ukrajinski ministar protiv ruske vakcine; ruski senator ─ Kuleba je izdajnik

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaPriprema vakcine protiv kovida "Gam-KOVID-Vak" na poliklinici u Novosibirsku
Priprema vakcine protiv kovida Gam-KOVID-Vak na poliklinici u Novosibirsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da je rasprava o kupovini ruske vakcine „znak nametnute hibridne diskusije“.

Kuleba je za televiziju „1+1“ rekao da, čak i da efikasnost vakcine bude dokazana, on će biti protiv upotrebe ruske vakcine na teritoriji Ukrajine.

Ukrajinski ministar smatra da je i sama rasprava o kupovini ruske vakcine „znak nametnute hibridne diskusije“ u Ukrajini.

„Ne postoje konačni rezultati istraživanja ‘Sputnjika’ i to je medicinski pokazatelj. Ali želim da kažem da ovde postoji faktor koji je sa stanovišta interesa Rusije mnogo važniji od medicinskog – to je faktor propagande“, istakao je Kuleba.

Izdajnik naroda

Komentarišući Kulebinu izjavu o ruskoj vakcini, senator Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič rekao je da je ukrajinski ministar izdajnik svoga naroda, istakavši kratkovidnost njegovih izjava. Prema rečima parlamentarca, Kulebini postupci imaju za cilj diskreditaciju Rusije.

„Pregovori o isporuci vakcine ne vode se sa ideološkog, već sa humanitarnog i komercijalnog gledišta“, rekao je Klincevič u intervjuu za list „Vzgljad“.

Naglasio je da je Moskva podržala inicijativu Viktora Medvedčuka, lidera ukrajinske stranke Opoziciona platforma – Za život, koji je predložio da kupi „Sputnjik Ve“ i istakao da se same kijevske vlasti vakcinišu ruskom vakcinom.

Kulebina ideologija je demagogija

Sa svoje strane, senator Aleksej Puškov je na svom nalogu na Telegramu nazvao ideologiju ukrajinskog ministra demagogijom.

Poslanik Državne dume Rusije iz Sevastopolja Dmitrij Belik je u intervjuu za RT odluku Kijeva prokomentarisao izrekom „za inat majci, smrznuću uši“.

„Podsetiću vas da su u zemlji produžena ograničenja, ljudi svakodnevno umiru, ali zvanični Kijev spreman je da još jednom stavi ove živote na žrtvenik svojih ambicija i izmišljene ideologije“, rekao je poslanik.

Takođe je pozvao Ukrajince da daju pravnu ocenu „antidržavnom stavu svojih vlasti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala