Telegram postao druga najtraženija aplikacija u SAD: Više od pola miliona korisnika za četiri dana

© REUTERS / Dado Ruvic/File PhotoTelegram
Telegram - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od pola miliona Amerikanaca preuzelo je aplikaciju Telegram za samo četiri dana, posle gašenja naloga Donalda Trampa na Tviteru i uklanjanja aplikacije Parler. Telegram je tako postao druga najtraženija aplikacija u Americi jer Amerikanci traže alternativu velikim korporativnim društvenim mrežama.

Tako je Telegram počeo da koristi i sin američkog predsednika, Donald Tramp junior, kao i njegova saradnica, nekadašnja tužiteljka Sidni Pauel, piše britanski Telegraf.

Britanski list navodi da je Telegram, društvena mreža i servis za sigurnu razmenu poruka, koja je nastala u Rusiji, preuzeta 545.000 puta u periodu između srede 6. januara i nedelje 9. januara, tri puta više nego u istom periodu prethodne nedelje.

Telegram, inače, ima napredne sigurnosne opcije, kao što su samouništavajuće poruke i omogućava korisnicima privatnost, pa je postao tražena alternativa Tviteru i Fejsbuku, koje mnogi optužuju za cenzuru i kršenje privatnosti.

Kako navodi „Njujork tajms“, masovni egzodus Amerikanaca ka drugim društvenim mrežama usledio je jer je njih teže kontrolisati nego tradicionalne, kao što su Fejsbuk ili Tviter, ali i zbog politike kažnjavanja korisnika koju sprovode mejnstrim društvene mreže.

Britanski list navodi da Telegram u isto vreme omogućava bezbednu razmenu poruka, kao na primer „vocap“, čija je privatnost sada dovedena u pitanje, ali istovremeno daje mogućnost pravljenja kanala kojima se može obraćati korisnicima, te javnih četova, koje može da prati i do 200.000 korisnika.

Telegram je uz poslednja 72 sata dobio 25 miliona novih korisnika, rekao je osnivač Telegrama Pavel Durov.

„U prvoj nedelji januara, Telegram je prešao 500 miliona aktivnih korisnika mesečno“, naveo je Durov na svom Telegram kanalu, preneo je AFP.

Objasnio je da je 38 odsto novih korisnika došlo iz Azije, 27 iz Evrope, 21 iz Latinske Amerike, 8 odsto sa Bliskog Istoka i iz Severne Afrike.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala