Srbija je postala šampion uz Tonijevu trubu: „Kad sam zasvirao srpske melodije – ludilo!“ /video/

© Foto : Privatna arhivaToni Trubač
Toni Trubač - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pre tačno godinu dana Srbija je postala šampion ATP kupa u tenisu, a srpski igrači su veliki uspeh ostvarili na krilima zvuka trube sa tribina stadiona u Sidneju.

Za to je bio zaslužan Toni Dimitrioski, trubač makedonskog porekla rođen u Australiji, koji je veoma blizak srpskoj zajednici na dalekom kontinentu.

Na dan kada je Srbija osvojila premijerno izdanje ATP kupa, Toni se za Sputnjik na srpskom jeziku prisetio tih divnih trenutaka.

„Dobio sam tada poziv od srpskog tima da budem tu i da nastupim sa dela tribina gde su bili navijači Srbije tokom polufinala i finala. Publika je napravila takvu atmosferu, pružila neverovatnu podršku srpskom timu i svi su poludeli kad su čuli moju trubu“, rekao je Toni.

Tih dana je Australija videla nestvarne scene, srpski iseljenici su navijali iz sveg grla, rivali srpskog tima su bili u čudu, a organizatori na sve načine pokušavali da umire srpske navijače.

Bezuspešno, naravno...

„Definitivno je atmosfera više ličila na onu koja se viđa na fudbalskoj utakmici. U nekim momentima je bila mrtva tišina, ali u momentima kada sam ustajao i počinjao da sviram tradicionalne srpske melodije, svi su ustajali na noge, pevali, vikali, igrali... Bilo je neverovatno!“, dodaje Toni.

Srbija će ove godine braniti trofej, održavanje ATP kupa je bilo pod znakom pitanja, ali će on ipak biti organizovan od 1. do 5. februara.

Nažalost, restrikcije uvedene zbog prevencije širenja virusa korona će sprečiti srpski narod da napravi atmosferu kao prethodne godine, ali Toni kaže da bi rado ponovio nastupe iz prethodne godine.

„Zbog zabrana nisam siguran da će to biti moguće, ali svakako da ću prihvatiti poziv ako ga bude bilo“.

Uz ATP kup, Australija će biti domaćin prvog Grend slem turnira, na kom je Novak Đoković, srpski reprezentativac i najbolji teniser sveta slavio osam puta.

„Nemam sumnju u to da će ponovo biti prvi i nadam se da će to uspeti da uradi. Ovdašnji Srbi ga mnogo vole, on je ponosni Srbin i predstavlja svoju zemlju celim svojim srcem“, kaže Toni.

Naš sagovornik je redovan na veseljima, proslavama i zabavama srpskih iseljenika, a prošle godine je trebalo da bude gost Srbije.

„Dobio sam poziv da dođem u Guču, ali nisam mogao zbog pandemije. Voleo bih da izrazim veliku zahvalnost celoj srpskoj populaciji u Australiji koja me oli i poštuje i poziva da nastupam na privatnim i javnim dešavanjima“, zaključio je Toni.

► Najbolji srpski dubl igrač za Sputnjik: Iz Turske preko Dubaija do Australije – po trofej za Srbiju!

► Troicki ekskluzivno za Sputnjik: Nisam došao kao „vanzemaljac“

► Lajović za Sputnjik o Novakovoj trci, haosu 2020. godine i „političkoj situaciji“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala