Saznajemo: Prvi besplatni udžbenici za osnovce u Srbiji pojavili se na internetu

© Foto : Sputnjiku ustupio Aleksandar KavčićAleksandar Kavčić, nekada učenik čuvene beogradske Matematičke gimnazije, danas profesor Univerziteta "Karnegi Melon".
Aleksandar Kavčić, nekada učenik čuvene beogradske Matematičke gimnazije, danas profesor Univerziteta Karnegi Melon. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na sajtu Fondacije "Alek Kavčić" od danas su dostupni prvi besplatni udžbenici. Reč je o knjigama za treći razred osnovne škole čiji je izdavač "Zavod za udžbenike".

Nekadašnji učenik čuvene beogradske Matematičke gimnazije, a danas profesor na Karnegi Melon univerzitetu u Pensilvaniji, Aleksandar Kavčić, pokrenuo je akciju čiji je cilj da svako dete u Srbiji ima besplatne školske knjige.

Dva meseca kasnije na portalu Fondacije "Alek Kavčić", pojavili su se prvi besplatni udžbenici. Reč je o knjigama za Srpski i Engleski jezik , Matematiku, Prirodu i društvo, za treći razred osnovne škole i udžbenicima za sedmi razred, čiji je izdavač "Zavod za udžbenike".

"Osnovna škola je obavezna i trebalo bi da bude i besplatna, to kaže i zakon. Napravićemo svima dostupne knjige i staviti ih na internet, tako ćemo razbiti monopol na tržištu, sprečiti strane izdavače da enormno zarađuju na nama, ali ćemo i vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima", izjavio je Kavčić za Sputnjik promovišući svoju akciju.

Ideja mu je da svako dete štampa svoje besplatne udžbenike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala