Ruski superteški dron tokom testiranja bombardovao kopnene mete

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian FederationNajnovija jurišna bespilotna letelica "Ohotnik"
Najnovija jurišna bespilotna letelica Ohotnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska teška jurišna bespilotna letelica S-70 „Ohotnik“ tokom testiranja leta bombardovala je kopnene mete na poligonu Ašuluk, saopštio je Sputnjiku izvor iz vojno-industrijskog kompleksa.

Prema njegovim rečima, iz „Ohotnika“ su bačene nenavođene vazdušne bombe kalibra 500 kilograma.

„Meta je veoma precizno pogođena“, rekao je naš sagovornik.

On nije precizirao datum testiranja leta, ali je istakao da to nisu prva testiranja gađanja kopnenih meta.

Izvor ističe da „najnoviji sistem za nišanjenje i navigaciju, koji je instaliran na dronu, omogućava korišćenje municije koja slobodno pada uz preciznost sličnu onoj koju postiže visoko precizno navođeno oružje“.

Prema rečima sagovornika, „Ohotnik“ je u stanju da autonomno uništava kopnene stacionirane i mete ograničenog kretanja sa prethodno poznatim koordinatama.

Jurišnu bespilotnu letelicu „Ohotnik“ napravio je eksperimentalno-konstruktorski biro „Suhoj“. Prema dostupnim podacima, dužina letelice je 14 metara, raspon krila 19 metara, a poletna masa je 20 tona. „Ohotnik“ dostiže maksimalnu brzinu od nekoliko hiljada kilometara na sat.

Napravljen je po šemi letećeg krila uz primenu specijalnih materijala koji ga čine skoro neprimetnim za radare. „Ohotnik“ je prvi put poleteo 3. avgusta 2019. godine.

Ranije je izvor u ruskoj vojnoj industriji saopštio Sputnjiku da je „Ohotnik“ već izveo seriju letova sa funkcionalnim simulatorima navođenih raketa kako bi se ocenila oprema aparata i glava za usmeravanje projektila.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala