Otkucava sat američkim obaveštajnim službama da objave sve što znaju o NLO

CC0 / / NLO, svemirski brod
NLO, svemirski brod - Sputnik Srbija
Pratite nas
Javnost bi uskoro trebalo da čuje šta su američke obaveštajne agencije saznale o neidentifikovanim letećim objektima tokom decenija istraživanja tog fenomena, zahvaljujući izveštaju „skrivenom“ u zakonu o vanrednoj pomoći koji je nedavno potpisao predsednik SAD Donald Tramp.

Ministar odbrane SAD i direktor Nacionalne obaveštajne službe imaju rok od 180 dana, koji uveliko teče, da podnesu Kongresu izveštaj o neidentifikovanim pojavama u vazduhu, poznatijim kao neidentifikovani leteći objekti (NLO), zbog jedne od odredbi koja se nalazi u zakonu na 5.600 strana, a koji je Tramp potpisao krajem decembra.

Izveštaj treba da sadrži detaljnu analizu podataka o neidentifikovanim pojavama u vazduhu i obaveštajne izveštaje, prikupljene ili čuvane, svih američkih obaveštajnih agencija.

Takođe mora da sadrži „identifikaciju bilo kakvih incidenata ili obrazaca koji ukazuju na to da je potencijalni protivnik možda uspeo da probije vazdušno-kosmički prostor, a što bi moglo da dovede u opasnost strateške ili konvencionalne snage Sjedinjenih Država“, navodi RT.

Bivši zamenik pomoćnika ministra odbrane za obaveštajne službe podržao je taj potez, rekavši da se nada da će dolazeća Bajdenova administracija rigorozno izvršiti svoje privilegije nadzora u vezi sa izveštajem.

„Birokratija nacionalne bezbednosti je predugo ignorisala zabrinutost javnosti i brojnih vojnih lica“, dodao je Kristofer Melon.

U aprilu prošle godine, Pentagon je deklasifikovao tri video snimka i objavio čitav niz novih detalja o susretima aviona američke mornarice i neidentifikovanih letećih objekata. 

Džon Brenan, direktor CIA - Sputnik Srbija
Bivši šef CIA: Otvorite um, Pentagonovi NLO izveštaji su zapanjujući /video/

Snimci su nastali u novembru 2004. i januaru 2015. Na video snimcima, koje su sačinili američki piloti, se mogu videti misteriozni predmeti kako prelaze nebom izuzetno velikom brzinom i izvode manevre koji naizgled prkose zakonima fizike.

Dva video snimka sadrže i audio zapise komunikacija pilota, koji su bili očito šokirani brzinom nepoznate letelice.

Bivši američki predsednik Barak Obama je nedavno otkrio da je, dok je bio na funkciji, pitao šta američka vlada zna o vanzemaljcima i NLO, ali nije otkrio šta mu je rečeno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala