NBA liga je držala sve pod kontrolom – osim jedne stvari i zato je sada pred kolapsom

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaIgračice u NBA ligi
Igračice u NBA ligi  - Sputnik Srbija
Pratite nas
NBA liga je postavila standarde u zaštiti svojih igrača od virusa korona tokom „mehura“ koji je organizovan da bi se završila prethodna sezona, ali su se stvari dramatično promenile u ovoj takmičarskoj godini.

U Orlandu letos nije bilo slučajeva zaraze, kršena su samo pravila o karantinu i izolaciji, ali je NBA liga bila jako ponosna na celu organizaciju finiša takmičenja.

Lebron Džejms i Luka Dončić  - Sputnik Srbija
Dončić u šoku – virus razara NBA ligu!

Početak 2021. godine je otkrio mnoge slabosti, iako je NBA liga usvojila protokol o ponašanju i zaštiti na čak 153 strana.

Maske, izolacija, distanca, sve je propisano kako treba, regulativa je jasna i prema njoj ne bi trebalo da bude problema, ali se organizacija žestoko obrukala jer je vrh lige zaboravio na ključnu stvar – teren.

Ranije je iz NBA lige saopšteno da nema bojazni od zaraze na terenu ukoliko se svi prethodni protokoli poštuju, ali je to bilo moguće samo u – „mehuru“.

Slučaj pozitivnog testa košarkaša Bostona Džejsona Tejtuma je sa sobom povukao velike posledice – u karantin je potom morao Bredli Bil, igrač Vašingtona, koji je snimljen kako na parketu razgovara, pozdravlja se i grli se sa rivalom.

Dakle, virus je proširen na terenu, tamo gde organizacija lige nije pretpostavila da bi mogao da se nađe.

S tim u vezi, otkazane su tri utakmice, veliki broj igrača je u izolaciji, a liga sada pokušava da pronađe način da spreči šire posledice, tako što će korigovati svoj pravilnik i uvesti još striktnije mere koje će biti usmerene na igrače i njihovo ponašanje.

► Bivši igrač Partizana ponovo zaludeo Amerikance /video/

► Bjelica „zaboravljen“, Avdija solidan, Atlanta pobedila bez Bogdana /video/

► Srpski košarkaš otvorio karte o propalom „američkom snu“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala