Američki mediji: „Sputnjik Ve“ ima važnu ulogu u globalnoj vakcinaciji

© Sputnik / Georgiй Zimarev / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida
Medicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zahvaljujući prostoj logici ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) može odigrati važnu ulogu u globalnoj strategiji vakcinacije, piše „Biznis insajder“.

Na Zapadu se plaše da će vakcina povećati geopolitički uticaj Rusije na međunarodnoj areni.

List, ipak, naglašava veliko interesovanje različitih država za ruski preparat i naziva ga konkurentom zapadnim vakcinama.

„Uzimajući u obzir prostu logiku i niže cene, ne iznenađuje što je „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) vrlo privlačna za mnoge države koje su spremne zbog nje da propuste partiju zapadnih vakcina“, navodi se u saopštenju.

U Argentini i Gvineji se ova vakcina već koristi. Kako je saopštio Ruski fond za direktne investicije još u oktobru je od Rusije bilo zakazano 1,2 milijarde doza ovog preparata. Samo je Indija naručila 100 miliona vakcina, Brazil 50 miliona, Uzbekistan 35 miliona, Meksiko 32 miliona, Egipat i Nepal po 25 miliona.

Malo je verovatno da će se pojaviti neki nus efekti i da vakcina neće biti efikasna, navodi se u tekstu. Prema poslednjim podacima, efikasnost vakcine je 91,4 odsto. Američki mediji smatraju da, ako čak realna efikasnost vakcine bude i manja, to ne umanjuje njenu korist.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala