Teška povreda Bogdana Bogdanovića

© AP Photo / Jacob KupfermanBogdan Bogdanović u trenutku povrede na meču protiv Šarlota
Bogdan Bogdanović u trenutku povrede na meču protiv Šarlota - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, slomio je kost u kolenu utvrđeno je posle detaljnih pregleda, objavila je franšiza iz Džordžije.

Loše vesti stigle su za srpskog košarkaša dan nakon što je završio ranije utakmicu sa Šarlot Hornetsima.

Magnetna rezonanca je pokazala da mu je dijagnostikovan alvuzijski prelom kosti desnog kolena sa povezanim zapaljenjem mekog tkiva.

Ovakvi tipovi frakture nužno ne zahtevaju operaciju, leče se uz pomoć leda i odmaranjem, međutim, sve zavisi koliko je veliko oštećenje.

Iz Atlante još nisu saopštili koliko će dugo odsustvovati Bogdanović i više informacija biće dostupno sredinom ili krajem ove nedelje.

Alvuzijski prelom uključuje odvajanje dela kosti od mesta pričvršćivanja koji je rezultat povlačenja ligamenta, tetive ili zglobne kapsule.

Oporavak od ovakve povrede može da traje od šest nedelja do šest meseci, a s obzirom da je Bogdan doživeo frakturu i da je sve povezano sa zapaljenim tkivom, verovatno ga nećemo gledati duži period u akciji. 

Srpski košarkaš pred početak ove sezone došao je u Atlantu kao veliko pojačanje potpisavši četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara.

Bogdanović se mučio u prvih devet utakmica prosečno beleživši devet poena, četiri skoka i dve asistencije za 24 minuta u proseku.

​► Potencijalno ozbiljna povreda Bogdana Bogdanovića /video/

Izuzetno veče Balkanaca u NBA – od tripl-dabla do rekorda karijere! /video/

Virus hara, ekipa ostala bez igrača – otkazana utakmica NBA lige

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala