Smenjen načelnik niške saobraćajne policije

Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu, i tom prilikom je odlučeno da načelnik saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu bude smenjen.

Na sastanku su analizirane i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nesreće u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil.

Nesreća se dogodila prošlog ponedeljka kada je 19-godišnji vozač "audija" pokosio dvoje pešaka na trotoaru na niškom Bulevaru Medijana. Osumnjičeni je u pritvoru i brani se ćutanjem.

Sastanku su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, navodi se u saopštenju, prenosi RTS.

Odlučeno je i da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

U saopštenju se ističe da će se Policijska uprava u Nišu obratiti rukovodstvu Grada Niša sa konkretnim predlozima kako bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura u gradu.

Sa druge strane, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obratila se pismom Policijskoj upravi u Nišu u kome je zatražila da se Gradu što pre dostavi pregled potreba Saobraćajne policije u Nišu u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Sotirovska je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila, kao i spisak "crnih tačaka" na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nesreća, navodi se na sajtu gradske uprve.

Prema rečima Dragane Sotirovski, deo prioriteta je definisan na nedavnom zajedničkom sastanku rukovodstva Grada i načelnika PU Niš, a ukoliko je to potrebno, Grad i policija će pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima.

Naš zajednički cilj je, kako je navela Sotirovska, dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je u interesu svakog žitelja Grada, odnosno učesnika u saobraćaju pojedinačno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala