„Indipendent“: Misteriozna poruka o kraju Trampovog mandata na sajtu Stejt departmenta

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Misteriozna poruka o kraju mandata američkog predsednika Donalda Trampa pojavila se na sajtu Stejt departmenta.

Biografija američkog predsednika Donalda Trampa, koja se nakratko pojavila na sajtu Stejt departmenta, ukazivala je da se njegov mandat završava 11. januara, piše britanski „Indipendent“.

Kako navodi britanski list, stranica koja se neočekivano pojavila dva puta je menjana. Jednom je na njoj pisalo „Mandat Donalda Trampa završen je 11. 1. 2021. u 19.49“, a drugi put „Mandat Donalda Trampa završen je 11. 1. 2021. u 19.22“.

​Slična biografija pojavila se i za potpredsednika Majka Pensa u kojoj je pisalo da se njegov mandat „završava 11. 1. 2021. u 19.41“.

Obe stranice su ubrzo skinute sa sajta i obe su napravljene u poslednja 24 sata, navodi britanski list.

Kako navode američki mediji, nije jasno o čemu se radi, budući da nijedan drugi dosadašnji američki predsednik nema biografiju na sajtu Stejt departmenta.

Pojedini američki mediji objavili su, pozivajući se na nezvanične izvore, da iza objavljivanja ove stranice stoji neodgovorni pojedinac iz Stejt departmenta i da je pokrenuta istraga.

Misteriozna poruka pojavila se usred napora demokrata da pokrenu opoziv predsednika Trampa u skladu sa 25. amandmanom američkog ustava, što su republikanci blokirali u Kongresu, Demokrate su najavile da će ponovo pokušati da pokrenu tu proceduru.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala