Indija šalje u Rusiju stotinu stručnjaka na obuku za rukovanje S-400

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Uđi u bazu fotografija„S-400 Trijumf“ sistem nove generacije za protivvazdušnu odbranu
„S-400 Trijumf“ sistem nove generacije za protivvazdušnu odbranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prva grupa od 100 indijskih vojnih stručnjaka i vojnika će krajem januara stići u Rusiju na obuku za rukovanje protivvazdušnim raketnim sistemima S-400 „Trijumf“.
„Uoči isporuka S-400 koje će početi u septembru-oktobru, velika grupa predstavnika Oružanih snaga Indije će poslednje nedelje januara krenuti u Rusiju radi obuke za rad na kompleksu S-400. Nekoliko meseci kasnije u Rusiju će sa istim ciljem krenuti druga grupa vojnika. Kako je planirano, prvi kompleks S-400 će biti isporučen indijskoj vojsci krajem 2021. godine ili početkom 2022. godine. Ugovor sa Rusijom o isporukama ovih PVO sistema će biti realizovan do 2025. godine“, prenosi „Tajms of Indija“, pozivajući se na izvore u vojsci Indije.

Ruske rakete „Trijumf“ će, kako piše list, izvršiti revoluciju u sistemu PVO Indije. Oni će biti raspoređeni u zapadnim, severnim i istočnim regionima Indije, uzimajući u obzir pretnje koje dolaze od Kine i Pakistana“.

Indija je već uplatila Rusiji „značajan“ avans za  S-400. Ostale uplate će se vršiti nakon formiranja mehanizma koji će omogućiti da se zaobiđe režim američki sankcija za kupovinu S-400, piše „Tajms of Indija“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala