Hrvati: Španac je doneo Srbiji ono što joj godinama fali

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDToni Đerona
Toni Đerona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjajne igre rukometne reprezentacije Srbije na početku novog poglavlja, pod rukovodstvom selektora Tonija Đerone, nisu promakle u hrvatskoj javnosti, s obzirom na to da je rukomet u toj državi praktično nacionalni sport.

U analizi portala index.hr španski stručnjak je proglašen čovekom koji je od raspadnute Srbije stvorio ekipu koja je nadigrala Francusku.

„Dolazak na klupu španskog trenera Tonija Đerone razbudio je srpski rukomet u samo dve utakmice. Od bezvoljne i nezainteresovane ekipe, Đerona je u samo nekoliko dana stvorio borbenu ekipu koja ima cilj i koja gine za svaku loptu”, navedeno je.

Ističe se i da je Đerona klasičan primer španske trenerske škole i kako je deceniju i po proveo u Barseloni radeći kao trener mlađih kategorija, rezervnog tima, da bi četiri godine bio pomoćni Šesku Esparu u prvim timom sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

Đerona je odmah po preuzimanju Srbije odlučio da promeni klimu u reprezentaciji. Vujin, Zelenović, braća Ilić, nominalno možda najzvučnija imena, iz privatnih i zdravstvenih razloga odbili su pozive”, konstatuje se u tekstu.

Kako je navedeno, Đerona nije očajavao.

„U ekipu je vratio neke bivše reprezentativce, pozvao je nekoliko talentovanih klinaca poput 19-godišnjeg desnog beka Jovice Nikolića iz Vojvodine i što je najvažnije stvorio je hemiju u ekipi. Nešto što godinama fali srpskom reprezentativnom rukometu. Srbija je postala najveća rukometna priča u periodu uoči Svetskog prvenstva koje počinje u sredu i na kojem Srbi neće učestvovati”, ističe se.

Srbija je protiv Francuske igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

► Dejan Savić je zadovoljan, ali – postoji jedno „ali“

► Šteta: Hrabra Srbija bila pred novim nokautom Francuske, na kraju je Cupara iščupao bod

► Srbija šokirala Francusku i napravila krupan korak ka Evropskom prvenstvu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala